Dva prioriteta za razvoj mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 31. 05. 2013. | Komentara: 0

Dva prioriteta za razvoj mladih

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju bili su juče domaćini petočlanoj delegaciji Ministarstva porodice, sporta i omladine Republike Srpske, a tokom posete obišli su značajne sportske ustanove u Novom Sadu, pre svih, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, gde ih je dočekao dekan Fakulteta dr. Dejan Madić, kao i rektor novosadskog Univerziteta Miroslav Vesković. 

lsv

- Veoma nam je drago što smo domaćini predstavnicima Ministarstva porodice, sporta i omladine i što imamo priliku da razmenimo iskustva. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu godinama unazad predano radi na unapređenju položaja sporta i mladih kako u Pokrajini, tako i u čitavoj Republici. Ove godine smo prepoznali dva prioriteta, a to je predlog Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini i projekat uvođenje oglednog predmeta "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju" u deset vojvođanskih škola. Takođe smo jedini državni organ koji dodeljuje prestižne nagrade najboljim sportistkinjama i sportistima - rekla je tom prilikom pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu.

Delegacija je zatim prošetala kroz univerzitetski kampus sve do Centra za sport, gde su između ostalog imali prilike da vide i novoopremljeni fitnes centar, multifunkcionalno igralište i terene koje je finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Resorni sekretarijat i delegacija Ministarstva porodice, sporta i omladine dogovorili su međusobnu dalju saradnju kroz primenu dobre prakse pogotovu kada je u pitanju školski sport, položaj samog školskog sporta u društvu, rešavanje problema nedovoljnog broja fiskulturnih sala.

(BILSV, 31. 05. 2013.)




Događaji | Utorak, 17. 05. 2016. | Komentara: 0

Vojvođanskim poljoprivrednicima 145 miliona dinara

NOVI SAD – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški uručio je danas ugovore korisnicima sredstava u okviru konkursa, koji je resorni sekretarijat namenio unapređivanju u oblasti navodnjavanja, plasteničke prozvodnje, protivgradne mreže, opremanje stočarskih farmi i prerade voća i povrća.
Događaji | Ponedeljak, 25. 04. 2016. | Komentara: 0

Za LSV glasalo oko sedam odsto birača u Vojvodini

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je večeras da je na osnovu 38 odsto obrađenih biračkih mesta, na kojima je glasalo ukupno 344.560 glasača, SNS osvojila 45,6 odsto odnosno 157.000 glasova. Prema njegovim rečima, DS je osvojila 7,5 procenata odnosno 25.860 glasova, za SPS je glasalo 32.185 birača što je 9,34 odsto, a za LSV 22.990 glassača odnosno 6,67 procenata građana koji su izašli na izbore. On je na konferenciji za novinare istakao i da je SVM u Vojvodini osvojila 4,74 procenata glasova, SRS 7,77 a Pokret „Dosta je bilo“ 4,91 odsto glasova.
Događaji | Nedelja, 24. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV se bori za drugo mesto u pokrajini

NOVI SAD – Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je večeras da je na osnovu 26,78 procenata obrađenih biračkih mesta u Vojvodini, Srpska napredna stranka osvojila nešto više od 45 procenata glasova, a da se za drugo mesto bore SPS i LSV koje imaju po oko 10 odsto glasova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook