Dva prioriteta za razvoj mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 31. 05. 2013. | Komentara: 0

Dva prioriteta za razvoj mladih

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju bili su juče domaćini petočlanoj delegaciji Ministarstva porodice, sporta i omladine Republike Srpske, a tokom posete obišli su značajne sportske ustanove u Novom Sadu, pre svih, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, gde ih je dočekao dekan Fakulteta dr. Dejan Madić, kao i rektor novosadskog Univerziteta Miroslav Vesković. 

lsv

- Veoma nam je drago što smo domaćini predstavnicima Ministarstva porodice, sporta i omladine i što imamo priliku da razmenimo iskustva. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu godinama unazad predano radi na unapređenju položaja sporta i mladih kako u Pokrajini, tako i u čitavoj Republici. Ove godine smo prepoznali dva prioriteta, a to je predlog Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini i projekat uvođenje oglednog predmeta "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju" u deset vojvođanskih škola. Takođe smo jedini državni organ koji dodeljuje prestižne nagrade najboljim sportistkinjama i sportistima - rekla je tom prilikom pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu.

Delegacija je zatim prošetala kroz univerzitetski kampus sve do Centra za sport, gde su između ostalog imali prilike da vide i novoopremljeni fitnes centar, multifunkcionalno igralište i terene koje je finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Resorni sekretarijat i delegacija Ministarstva porodice, sporta i omladine dogovorili su međusobnu dalju saradnju kroz primenu dobre prakse pogotovu kada je u pitanju školski sport, položaj samog školskog sporta u društvu, rešavanje problema nedovoljnog broja fiskulturnih sala.

(BILSV, 31. 05. 2013.)




Događaji | Nedelja, 17. 04. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Zrenjanin ima šansu samo ako svi pomognu

ZRENJANIN, 17. april - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za gradonačelnika Zrenjanina Bojan Kostreš izjavio je danas da je pijaća voda luksuz za sve Zrenjanince i Zrenjaninke i obećao da će taj problem rešiti, ali ne davanjem lažnih obećanja, nego tako što će to uraditi.
Događaji | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina i Zrenjanin se vole i kad nisu izbori

ZRENJANIN – Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je danas da dok Zrenjanin ne bude imao fabriku vode, kapitalniji projekat za taj deo Vojvodine ne može postojati. Ona je na konvenciji LSV u Zrenjaninu istakla da se na osnovu nepoštovanja ustavne odredbe o sedam procenata republičkog budžeta, Vojvodini duguje dve milijarde evra, a napomenula je i da se LSV zalaže za vraćanje vojvođanskog penzionog fonda da bi penzioneri živeli dostojanstvenije.
Događaji | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Kad će biti političke volje za poljoprivredu?

ZRENJANIN – Agrarni budžet nikada nije pet odsto, iako je to propisano zakonom. Kako je moguće da za pokrivanje gubitaka „Srbijagasa“ ima 23 milijarde dinara, a nema novca za poljoprivredu, zapitao je večeras potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i prvi na pokrajinskoj listi LSV Branislav Bogaroški. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook