Fudbalski teren u banatskom selu Ivanovo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 11. 09. 2015. | Komentara: 0

Fudbalski teren u banatskom selu Ivanovo

NOVI SAD - Đaci Osnovne škole "Može Pijada" u malom banatskom selu Ivanovu danas su imali priliku da isprobaju fudbalski teren sa veštačkom travom, čiju izgradnju je finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, u cilju razvoja školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

LSV

U postavljanje fudbalskog terena uloženo je skoro 4 miliona dinara, a kako je na svečanom otvaranju napomenula resorna sekretarka Marinika Tepić, bavljenje fizičkom kulturom nema cenu.
– Uvek ističem da mi nismo novosadski sekretarijat, već pokrajinski, za celu Vojvodinu, i zbog toga uvek vodimo računa da sve naše vojvođanske opštine, gradovi i naročito sela, podjednako budu zastupljeni kada su ovakva ulaganja u pitanju. Posebno mi je drago što je škola u Ivanovu jedna od mnogih koji su dobili mini pič teren sa veštačkom travom, jer se kroz praksu pokazalo da ove terene đaci posebno vole pošto na njima, osim fudbala, mogu da se praktikuju i drugi mali sportovi – rekla je Marinika Tepić. Ona je takođe dodala da je ulaganje u školsku sportsku infrastrukturu jedan je od najvažnijih segmenata Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini i Akcionog plana za njeno sprovođenje.
– Kroz realizaciju ove Strategije činimo sve što je u našoj moći da svoj vojvođanskoj deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje fizičkim aktivnostima, a samim tim unapredimo i njihovo zdravlje. Živimo u vremenu kada je sport postao socijalna kategorija, a to ne smemo da dozvolimo, i zato moramo uraditi sve da i deci iz Ivanova, iz Banatskog Brestovca, Omoljice, Starčeva i ostalih sela širom Vojvodine, obezbedimo iste uslove kao što imaju ona iz većih gradova – istakla je sekretarka Tepić.

(BILSV, 11. 09. 2015)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook