Grujić sa OEBS-om o medijima u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 22. 04. 2013. | Komentara: 0

Grujić sa OEBS-om o medijima u Vojvodini

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić razgovarao je danas sa novim šefom Misije OEBS u Srbiji Peterom Burkhardom.

LSV

Grujić je istakao da Sekretarijat za kulturu i javno informisanje ima veliku odgovornost prema očuvanju kulturnog života u Vojvodini. On je podsetio da 26 nacija živi na ovim prostorima, te da je u službenoj upotrebi šest jezika, što se može videti samo u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu. Grujić je pohvalio saradnju Pokrajine sa Zavodima za kulturu nacionalnih zajednica i sa Nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

- Jedini problem je privatizacija medija o čemu smo više puta izneli stavove sekretarijata - podsetio je sekretar Grujić.

Po njegovom mišljenju, teško se može privatizovati bilo koji medij koji emituje program na više jezika, a takvih radija ili televizija ima u skoro svakoj od 45 lokalnih samouprava u Vojvodini. Sa druge strane, kako je naglasio, nacionalni saveti imaju stečena prava da brinu o kulturi, jeziku, pismu i informisanju, čime bi se ova stečena prava uskratila.

- Mađarska ima 39 medija o kojima brinu lokalne samouprave, isto ih ima i Hrvatska, koja upravo postaje član EU. Podrška OEBS-a nam je važna, jer treba uvažiti potrebe građana Vojvodine - zaključio je Slaviša Grujić.

(BILSV, 22.04.2013)



Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Žene u politici su realnost

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da su žene u politici realnost, koliko god one nekome smetale. Dodala je i da nema kvota žena bi bilo drastično manje u parlamentima širom Srbije. Ona je to rekla  tokom rasprave o izmenama Odluke o izboru poslanika Skupštine AP Vojvodine. 
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV za pet izbornih jedinica u Srbiji

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić istakla je da bi izborni zakoni, čije su izmene trenutno pred poslanicima, trebali da obuhvate i promenu broja izbornih jedinica. Ona je tokom načelne rasprave o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima navela da je Srbija jedna izborna jedinica i da u tome leži problem celog izbornog sistema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook