Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 09. 2013. | Komentara: 0

Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić založio se za jačanje saradnje sa radio-televizijskim centrima u ovom regionu, a u skladu sa Dunavskom strategijom, kao i za osnivanje Dunavska medijske mreže.

LSV

Grujić je taj predlog pokrajinske Vlade predočio danas Francu Šauzbergeru, direktoru Instituta evropskih regiona, navedeno je na sajtu Vlade AP Vojvodine. On je, kako se dodaje, Šauzbergera upoznao sa kulturnim i istorijskim vrednostima AP Vojvodine, te sa aktuelnim problemima u oblasti kulture i informisanja, kao i sa položajem vojvođanskih medija.

Grujić je predložio i da početkom sledeće godine Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje zajedno sa Institutom evropskih regiona održe konferenciju o razvoju regionalnih medija i saradnji u oblasti informisanja u Jugoistočnoj Evropi, što je gospodin Šauzberger sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

(BILSV, 20.09.2013)




Događaji | Četvrtak, 30. 07. 2015. | Komentara: 0

Ko će obeštetiti pčelare? Šta je sa Fruškogorskim koridorom?

Predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Republike Srbije Nenad Čanak zatražio je danas informacije o uzroku pomora pčela u Banatu i upitao ko će nadoknaditi tu štetu. On je, takođe, upitao je i kako će se finansirati radovi na Fruškogorskom koridoru i održavanje putne infrastrukture u Vojvodini.
Događaji | Sreda, 29. 07. 2015. | Komentara: 0

Pod sistemima za navodnjavanje više od 5.000 hektara

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je danas da će ove godine više od 5.000 hektara oranica u Vojvodini biti pokriveno sistemom za navodnjavanje. On je potpisao ugovore sa vojvođanskim poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva na konkursima za navodnjavanje i za proizvodnju u plastenicima, ukupne vrednosti 230 miliona dinara.
Događaji | Sreda, 29. 07. 2015. | Komentara: 0

Novi zakon omogućava izdavanje niskotiražnih udžbenika

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga istakla je da će poslanici i poslanice LSV podržati Zakon o udžbenicima, ako budu prihvaćeni amandmani koje su podneli, jer će tako zakon biti kvalitetniji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook