Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 09. 2013. | Komentara: 0

Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić založio se za jačanje saradnje sa radio-televizijskim centrima u ovom regionu, a u skladu sa Dunavskom strategijom, kao i za osnivanje Dunavska medijske mreže.

LSV

Grujić je taj predlog pokrajinske Vlade predočio danas Francu Šauzbergeru, direktoru Instituta evropskih regiona, navedeno je na sajtu Vlade AP Vojvodine. On je, kako se dodaje, Šauzbergera upoznao sa kulturnim i istorijskim vrednostima AP Vojvodine, te sa aktuelnim problemima u oblasti kulture i informisanja, kao i sa položajem vojvođanskih medija.

Grujić je predložio i da početkom sledeće godine Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje zajedno sa Institutom evropskih regiona održe konferenciju o razvoju regionalnih medija i saradnji u oblasti informisanja u Jugoistočnoj Evropi, što je gospodin Šauzberger sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

(BILSV, 20.09.2013)




Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

Izborni zakon u Srbiji je loš. Nedopustivo je da je iz Beograda duplo više poslanika, nego iz Vojvodine

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima koje će dovesti do smanjenja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto.
Događaji | Nedelja, 02. 02. 2020. | Komentara: 0

Država malo pomaže zanatlijama, malim i srednjim preduzećima!

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ukazala je sinoć predstavnicima Vlade Srbije na probleme i visoke namete sa kojima se susreću mali privrednici u zanatlije u Srbiji.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook