Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 09. 2013. | Komentara: 0

Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić založio se za jačanje saradnje sa radio-televizijskim centrima u ovom regionu, a u skladu sa Dunavskom strategijom, kao i za osnivanje Dunavska medijske mreže.

LSV

Grujić je taj predlog pokrajinske Vlade predočio danas Francu Šauzbergeru, direktoru Instituta evropskih regiona, navedeno je na sajtu Vlade AP Vojvodine. On je, kako se dodaje, Šauzbergera upoznao sa kulturnim i istorijskim vrednostima AP Vojvodine, te sa aktuelnim problemima u oblasti kulture i informisanja, kao i sa položajem vojvođanskih medija.

Grujić je predložio i da početkom sledeće godine Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje zajedno sa Institutom evropskih regiona održe konferenciju o razvoju regionalnih medija i saradnji u oblasti informisanja u Jugoistočnoj Evropi, što je gospodin Šauzberger sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

(BILSV, 20.09.2013)




Događaji | Nedelja, 10. 05. 2015. | Komentara: 0

Pokrajina pomaže navodnjavanje

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški potpisao je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava iz budžeta Sekretarijata, po konkursima za navodnjavanje i izgradnju bunara, za nabavku konstrukcije i opreme za plasteničku proizvodnju i za protivgradne mreže.
Događaji | Subota, 09. 05. 2015. | Komentara: 0

Tepić: Razvoj školskog sporta prioritet

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić izjavila je danas da je pomak u razvoju školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine već primetan, ali da je potrebno još mnogo vremena kako bi se ispunili svi ciljevi koji su predviđeni Strategijom razvoja školskog sporta.
Događaji | Subota, 09. 05. 2015. | Komentara: 0

Pokrajina će pomoći otvaranje Muzeja Tera

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je Atelje Tera i budući Muzej Tera u Kikindi. U okviru radne posete, sekretar Grujić obišao je u Ateljeu Tera radove studenata -njih 15, sa različitih fakulteta umetnosti iz zemlje i inostranstva, koji su sinoć otvorili grupnu izložbu. Na izložbi su predstavljeni radovi tri vajarke iz Mađarske, Rumunije i Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook