Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 09. 2013. | Komentara: 0

Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić založio se za jačanje saradnje sa radio-televizijskim centrima u ovom regionu, a u skladu sa Dunavskom strategijom, kao i za osnivanje Dunavska medijske mreže.

LSV

Grujić je taj predlog pokrajinske Vlade predočio danas Francu Šauzbergeru, direktoru Instituta evropskih regiona, navedeno je na sajtu Vlade AP Vojvodine. On je, kako se dodaje, Šauzbergera upoznao sa kulturnim i istorijskim vrednostima AP Vojvodine, te sa aktuelnim problemima u oblasti kulture i informisanja, kao i sa položajem vojvođanskih medija.

Grujić je predložio i da početkom sledeće godine Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje zajedno sa Institutom evropskih regiona održe konferenciju o razvoju regionalnih medija i saradnji u oblasti informisanja u Jugoistočnoj Evropi, što je gospodin Šauzberger sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

(BILSV, 20.09.2013)




Događaji | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina bila pionir u definisanju sistemskih rešenja u sportu

NOVI SAD – Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta večeras je obeležio 60 godina rada i uspešnog trajanja. Čestitajući jubilej, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić je naglasila da je AP Vojvodina bila pionir u definisanju mnogih sistemskih rešenja u oblasti sporta, počev od osnivanja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, preko izrade prvih strategija razvoja, prvih kategorizacija, sistemskih kriterijuma za finansiranje sportskih saveza, pa do nagrađivanja sportista i njihovih trenera.
Događaji | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

I Vojvodina da učestvuje u pregovorima sa EU

NOVI SAD – Duboko verujući u rad Tanje Miščević i Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji na čijem čelu se nalazi, želim da Srbija pokaže da se menja i time što će u pregovaračke timove u budućnosti biti uključeni i predstavnici pokrajinske administracije, istakla je danas predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević, govoreći u Novom Sadu na promociji publikacije “Vodič za novinare: Pregovaračka poglavlja 23 i 24 - O čemu pregovaramo?” u izdanju Nezavisnog udruženja novinara Srbije.
Događaji | Utorak, 29. 10. 2013. | Komentara: 0

Kad će početi radovi na putu Sremska Mitrovica - Laćarak

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić upitao je danas ministra saobraćaja Aleksandra Antića i direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka da li se planira početak radova na putu između Sremske Mitrovice i Laćarka i zbog čega to još uvek nije urađeno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook