Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 09. 2013. | Komentara: 0

Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić založio se za jačanje saradnje sa radio-televizijskim centrima u ovom regionu, a u skladu sa Dunavskom strategijom, kao i za osnivanje Dunavska medijske mreže.

LSV

Grujić je taj predlog pokrajinske Vlade predočio danas Francu Šauzbergeru, direktoru Instituta evropskih regiona, navedeno je na sajtu Vlade AP Vojvodine. On je, kako se dodaje, Šauzbergera upoznao sa kulturnim i istorijskim vrednostima AP Vojvodine, te sa aktuelnim problemima u oblasti kulture i informisanja, kao i sa položajem vojvođanskih medija.

Grujić je predložio i da početkom sledeće godine Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje zajedno sa Institutom evropskih regiona održe konferenciju o razvoju regionalnih medija i saradnji u oblasti informisanja u Jugoistočnoj Evropi, što je gospodin Šauzberger sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

(BILSV, 20.09.2013)




Događaji | Ponedeljak, 07. 10. 2013. | Komentara: 0

Fakultet u roku završi tek svaki pet student

NOVI SAD – Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati za Predlog izmena zakona o visokom obrazovanju, jer, kako je rekla studenti nisu krivi što je naš bolonjski sistem stao na 48 bodova.
Događaji | Petak, 04. 10. 2013. | Komentara: 0

O čemu sme da se govori u skupštini

BEOGRAD – Izlaganje narodnog poslanika Lige socijaldemorkata Vojvodine Karolja Čizika tokom današnje rasprave o izmenama Zakona o javnoj svojini, prekinuto je od strane predsedavajućeg Konstantina Arsenijevića (PUPS) koji je poslaniku LSV sugerisao da ne može da kritikuje sam zakon i posledice njegovog sprovođenja, već samo članove koji se menjaju.
Događaji | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina adut u evropskim integracijama Srbije

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine i predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević istakla je danas da se nada da će AP Vojvodina u budućnosti u Dunavskoj strategiji biti još aktivnija, da će projekti iz Pokrajine biti raznovrsniji, ozbiljniji i da će se u nekoj narednoj sesiji o Dunavskoj strategiji pričati o nekim velikim rezultatima AP Vojvodine u okviru nje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook