Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 09. 2013. | Komentara: 0

Grujić za formiranje Dunavske medijske mreže

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić založio se za jačanje saradnje sa radio-televizijskim centrima u ovom regionu, a u skladu sa Dunavskom strategijom, kao i za osnivanje Dunavska medijske mreže.

LSV

Grujić je taj predlog pokrajinske Vlade predočio danas Francu Šauzbergeru, direktoru Instituta evropskih regiona, navedeno je na sajtu Vlade AP Vojvodine. On je, kako se dodaje, Šauzbergera upoznao sa kulturnim i istorijskim vrednostima AP Vojvodine, te sa aktuelnim problemima u oblasti kulture i informisanja, kao i sa položajem vojvođanskih medija.

Grujić je predložio i da početkom sledeće godine Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje zajedno sa Institutom evropskih regiona održe konferenciju o razvoju regionalnih medija i saradnji u oblasti informisanja u Jugoistočnoj Evropi, što je gospodin Šauzberger sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

(BILSV, 20.09.2013)




Događaji | Sreda, 17. 02. 2016. | Komentara: 0

Svaki Novobečejac treba da oseti benefite od ulaganja u sport

NOVI BEČEJ - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić posetila je danas Opštinu Novi Bečej i održala radni sastanak sa predsednikom opštine Sašom Šućurović, predstavnicima lokalne samouprave, sportskih udruženja i civilnog sektora koji se bave mladima i koji su joj tom prilikom predstavili svoje projekte. 
Događaji | Petak, 12. 02. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Subvencije za domaće paore najniže u Evropi

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški razgovarao je danas sa vojvođanskim paorima, o problemima vezanim za sporni zakon o poljoprivrednom zemljištu. Bogaroški je tom prilikom ukazao da se Pokrajina i Republika ne slažu na nekoliko nivoa, između ostalog i u tumačenju pomenuti zakon, a da se sve dešava na štetu poljoprivrednika.
Događaji | Četvrtak, 11. 02. 2016. | Komentara: 0

Šta će biti sa Lukom Novi Sad?

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić upitala je danas Ministarstvo privrede i Vladu Republike Srbije šta planiraju da urade sa Lukom Novi Sad - da li će uvažiti zahteve malih akcionara da se ne privatizuje ovo preduzeće ili će ona doživeti sudbinu ostalih luka u Srbiji, a radnici biti otpušteni.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook