Grujić: Očekujemo dobru saradnju sa Zrenjaninom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 12. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Očekujemo dobru saradnju sa Zrenjaninom

NOVI SAD – Ocenjujući aktuelni trenutak u kulturi u Zrenjaninu, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je prilikom posete ovoj opštini da situacija nije ni bolja ni lošija nego što je, na primer, u Novom Sadu, Subotici ili drugim gradovima u Vojvodini.

LSV

- Novca ima malo, ali ulaganja ipak postoje i prisutne su velike želje i planovi. Zrenjanin ima interes da ulaže u kulturu, onim sredstvima kojima raspolaže. Mi ćemo, takođe, od strane Pokrajine i kroz konkurse i kroz redovno finansiranje imati neke svoje aktivnosti, tako da u narednom periodu očekujemo da ćemo imati dobru saradnju – rekao je Grujić. On se prilikom posete opštini Zrenjanin sastao sa gradonačelnikom Ivanom Bošnjakom i članom Gradskog veća Zrenjanina zaduženom za kulturu Dubravkom Bengin, sa kojima je razgovarao o aktuelnim problemima i planovima vezanim za ustanove kulture.

Tokom sastanka sa Bošnjakom, Grujić je istakao i značaj saradnje Pokrajine i lokalne samouprave, u cilju postavljanja kvalitetne saradnje, jer je zadatak i cilj da se na temeljima dobrih odnosa stvaraju i podržavaju kako institucije kulture, tako i informisanja, koje moraju biti izvan svakodnevne politike. Razgovarano je o pravnim problemima, koji su nastali usled promene vlasti u ovoj lokalnoj samoupravi u pojedinim institucijama kulture i o načinima kako ih rešiti, a sve to u skladu sa Zakonom o kulturi i u skladu sa Zakonom o prenosu nadležnosti AP Vojvodine.

Slaviša Grujić posetio je i Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna, gde je razgovarao sa direktorom Kostom Rošuom, a potom je posetio i Istorijski arhiv, Gradsku biblioteku i Pozorišni klub „Zeleno zvono“.
 
(BILSV, 11.12.2012)




Događaji | Utorak, 19. 03. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Vlada odbila predlog Zakona o finansiranju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je Vlada Srbije odbila predloge Rezolucije o Vojvodini i Zakona o finansiranju Vojvodine, koje je ta stranka podnela, a koji će se naći na dnevnom redu sutrašnjeg zasedanja Skupštine Srbije, prenela je televizija N1.
Događaji | Ponedeljak, 18. 03. 2019. | Komentara: 0

Najzad će se u Skupštini Srbije govoriti o Vojvodini

Rezolucija o Vojvodini i Zakon o finansiranju Vojvodine su prvi dokumenti koji se isključivo tiču Vojvodine od početka dvehiljaditih, kada je na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srbije bio takozvani omnibus zakon, kojim su uklonjeni neki od zakona koji su protivustavno ograničavali autonomiju Vojvodine po Ustavu iz 1990. godine, izjavio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Događaji | Subota, 09. 03. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođanska zastava ne sme nikome da smeta

 Mi smo opozicija vlasti, jer to što radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na čelu celog sistema, jeste centralizam i nacionalizam, a to nije naša tema, ponovio je u Jutarnjem programu RTS generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook