Grujić: RTV mora opstati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 15. 08. 2013. | Komentara: 0

Grujić: RTV mora opstati

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić i zamenik predsednika Saveta Republičke radio-difuzne agencije Goran Karadžić istakli su na današnjem sastanku da Radio-televizija Vojvodine kao pokrajinski javni servis mora da opstane, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da ova medijska kuća emituje program čak na deset jezika, što je čini jedinstvenom u ovom delu Balkana.

LSV

Kako napominju, trenutni nedostatak sredstava za isplatu plata, kao i prelazak na budžetsko finansiranje, dovelo je u pitanje opstanak i rad najveće medijske kuće u Vojvodini.

Slaviša Grujić je kazao da osim rešavanja pitanja daljeg fukcionisanja pokrajinskog javnog servisa, bitno je definisati i dalji rad lokalnih medija. Tim povodom, tokom narednog meseca, biće  organizovana i velika međunarodna konferencija sa ovom temom. Pored predstavnika Evropske komisije i OEBS, o svojim iskustvima i rešenjima govoriće i stručnjaci  iz Katalonije, Slovenije i  drugih evropskih zemalja.

 (BILSV, 15.08.2013)



Događaji | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 1

Beograđani neće decentralizaciju

BEOGRAD - Prema najnovijem istraživanju Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), postoje značajne razlike kada je u pitanju regionalna pripadnost građana. Najskloniji procesu decentralizacije i regionalizacije su stanovnici Vojvodine (26 odsto), zatim Centralne Srbije (12 odsto), a tek su na kraju Beograđani - njih osam odsto, piše list Danas.
Događaji | Sreda, 26. 10. 2011. | Komentara: 0

Tomaševac prestonica banatskih militara

ZRENJANIN - Savet Mesne zajednice Tomaševac sinoć je na svečanoj sednici jednoglasno proglasio ovo mesto prestonicom banatskih militara i na ovaj način podsetio na ulogu koje je ovo mesto imalo u stvaranju istorije današnje Vojvodine.
Događaji | Nedelja, 23. 10. 2011. | Komentara: 0

Otkriven spomenik Vasi Stajiću

NOVI SAD - Spomenik Vasi Stajiću, istaknutom srpskom piscu, filozofu i kulturnom radniku, otkriven je danas, na Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu. Spomenik su zajedno otkrili predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i unuk velikana Rastko Švalba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook