Izdvojeno 52 miliona dinara za stočarstvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 27. 11. 2014. | Komentara: 0

Izdvojeno 52 miliona dinara za stočarstvo

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je 164 ugovora u ukupnoj vrednosti od 52,5 miliona dinara za odgajivački program u stočarstvu.

LSV

Ugovori su dodeljeni u okviru Programa za unapređenje stočarstva u Vojvodini u 2014. godini. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški najavio je tom prilikom da će naredne nedelje biti nastavljeno potpisivanje ugovora iz oblasti stočarstva, i to za mini mesare i mlekare, izložbe i genetske resurse.
– U narednoj godini ćemo nastojati da izdvojimo više sredstava za stimulisanje stočarstva u Vojvodini. Ono je trenutno najslabija karika u poljoprivrednoj politici subvencionisanja, jer sredstva nisu obezbeđena namenskim sredstvima i budžetskim fondovima", kazao je Bogaroški.

(BILSV, 27. 11. 2014)



Događaji | Četvrtak, 05. 12. 2013. | Komentara: 0

Nekad se od Lutrije Vojvodine izdvajalo za sport

NOVI SAD - Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Kristina Meneši je tokom rasprave o Strategiji razvoja školskog sporta u Vojvodini istakla da će poslanici Lige podržati ovaj dokument i navela da se pitanje školskog sporta, zbog svoje kompleksnosti, mora rešavati sistemski i zbog obezbeđivanja neophodne fizičke aktivnosti i zbog uticaja koji sport ima na smanjenje rizičnog ponašanja kod mladih i njihovog razvoja.
Događaji | Četvrtak, 05. 12. 2013. | Komentara: 0

Povratak školskih sportskih sekcija

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je danas predlog Strategije razvoja školskog sporta u Vojvodini, a jedan od njenih glavnih ciljeva jeste da prioritet stavi na povratak školskog sporta, fizičkog vaspitanja i školskih sportskih sekcija.
Događaji | Subota, 30. 11. 2013. | Komentara: 0

Grujić: Sledeca godina u znaku banatskih militara

TOMAŠEVAC – Tokom naredne godine nizom manifestacija biće obeleženo 250 godina od formiranja Banatske vojne granice, a kao uvod u taj jubilej danas je u Tomaševcu organizovana međunarodna konferencija „Vojna granica u Banatu i banatski militari u 18. i 19. veku“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook