Izložba o 250 godina Šajkaškog bataljona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Izložba o 250 godina Šajkaškog bataljona

NOVI SAD /ТITEL – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je u okviru manifestacije Noći muzeja Titel, gde je povodom obeležavanja dva i po veka šajkaškog bataljon otvorena izložba "Šajkaški bataljon 250 godina".

LSV

Nakon otvaranja izložbe održana je i tribina "Od titelskih Šajkaša do naše retne flotile". Izložba je postavljena u u Srednje tehničkoj školi "Mileva Marić".
– Ovo je ujedno i prilika da izložba, koja je organizovana od strane puno saučesnika izađe pred publiku, a kada je u pitanju šajkaški bataljon, u obeležavanju njegovog jubileja uključeni su pored Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Grad Novi Sad, Muzej Vojvodine i Muzej grada Novog Sada, Arhiv Vojvodine, i Arhiv Novog Sada, opštine Titel, Žabalj i mnogi drugi činioci. To je samo dokaz da ono čime se ponosimo, a to je u ovom slučaju postojanje Šajkaša na našim prostorima, možemo svi zajedno da negujemo, kroz niz manifestacija posvećenih njima – naveo je Grujić.
Dodao je da će pored ovog jubileja, sledeće godine na sličan način biti obeleženo i 250 godina Banatske regimente i 100 godina od početka prvog Svetskog rata, da bi 2016. godine usledila godišnjica Petrovaradinske bitke.
– Sve su to značajni istorijski događaji u kojima su učestvovali naši preci i koji nam služe za ponos. Kada je reč o Noći muzeja, istakao bih da je ovo veče kada kultura treba da izađe iz velikih gradova i nađe svoje uporište u manjim sredinama, jer to je priča o decentralizaciji, koja i jeste uslovno rečeno politika sekretarijata koji vodim – zaključio je Slaviša Grujić.

(BILSV, 20. 05. 2013.)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook