Jakovljev i Sedlarević u poseti parlamentima Gornje Austrije i Štajerske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 29. 06. 2013. | Komentara: 0

Jakovljev i Sedlarević u poseti parlamentima Gornje Austrije i Štajerske

LINC/GRAC/NOVI SAD - Delegacija Skupštine AP Vojvodine, koju je predvodio potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev, posetila je parlament Gornje Austrije i parlament Štajerske sa ciljem unapredjivanja paralamentarne saradnje i razmene iskustava sa poslanicima parlamenata Gornje Austrije i Štajerske.

LSV

Potpredsednik Jakovljev i članovi delegacije, među kojima je bila i predsednica Odbora za evropske integracije i medjuregionalnu saradnju mr Maja Sedlarević, razgovarali su sa predsednikom parlamenta Gornje Austrije Viktorom Siglom, predsednikom parlamenta Štajerske Francom Majcenom i sa poslanicima i predstavnicima svih političkih stranaka zastupljenih u njihovim parlamentima. Tema razgovora bile su nadležnosti i struktura parlamenta, posebno sa aspekta rada odbora, sa posebnim osvrtom na Odbor za evropske integracije, inter-paralemntarna saradnja izmedju regionalnog i nacionalnog paralmenta, evropske integracije i parlamentarna saradnja iz oblasti EU, E-uprava/E-parlament, kao i uključivanje javnosti, odnosno građana i organizacija civilnog društva u proces donošenja odluka.

Jakovljev je u razgovoru nagalasio da je ova poseta i razmena iskustva sa regionalnim parlamentima zemlje članice EU od izuzetne važnosti, polazeći od činjenice da parlamentarna komunikacija predstavlja važan segment jačanja procesa regionalne demokratske i institucionalne konsolidacije. On je naglasio da sprovodjenjem navedenih aktivnosti Skupština AP Vojvodine kroz aktivnu ciljanu komunikaciju i transparentnost rada planira da približi svoj rad građanima Vojvodine i da ukaže na proces započetih reformi u cilju dostizanja evropskih standarda, poštujući društvene i ekonomske interese svih gradjana.

Ova poseta realizovana je uz podršku Misije OEBS u Srbiji, koja već dugi niz godina uspešno saradjuje sa Skupštinom AP Vojvodine na programu parlamentarne reforme.

(BILSV, 29.06.2013)



Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook