Jakovljev sazvao Odbor Skupštine APV o slučaju "REM"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 04. 03. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev sazvao Odbor Skupštine APV o slučaju "REM"

NOVI SAD - Predsednik Odbora za informisanje Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev sazvao je za sredu novu sednicu tog tela na kojoj će se, između ostalog, raspravljati i o tome što Skupština Srbije juče nije izabrala nijednog od dva kandidata koje je pokrajinska skupština predložila za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

 
Jakovljev je za RTV rekao da će na sednicu biti pozvani i urednici vojvođanskih medija, kako bi se razgovaralo o slučajevima govora mržnje, a biće upućen i apel za pristojnost.On je objasnio da će se na sednici formulisati zvaničan stav u vezi sa izborom članova REM-a, koji će nakon toga biti upućen republičkom parlamentu.
 
- Skupština Vojvodine je ovlašćeni predlagač i mi smo to ispunili i predložili dva kandidata od kojih je Skupština Srbija trebalo da izabere jednog. Ta dva kandidata je odobrio i odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, oni su prošli razgovore i dobili su pozitivno mišljenje, da bi prilikom glasanja izostao izbor jednog od njih - objasnio je Jakovljev. On je ocenio da je takva odluka republičkih poslanika sramotna i da šalje lošu poruku da će se čekati da nov skupštinski saziv predloži nove kandidate. Jakovljev je ponovio da je time Vojvodina ponovo ponižena.

(BILSV, 04.03.2016)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook