Jakovljev sazvao Odbor Skupštine APV o slučaju "REM"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 04. 03. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev sazvao Odbor Skupštine APV o slučaju "REM"

NOVI SAD - Predsednik Odbora za informisanje Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev sazvao je za sredu novu sednicu tog tela na kojoj će se, između ostalog, raspravljati i o tome što Skupština Srbije juče nije izabrala nijednog od dva kandidata koje je pokrajinska skupština predložila za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

 
Jakovljev je za RTV rekao da će na sednicu biti pozvani i urednici vojvođanskih medija, kako bi se razgovaralo o slučajevima govora mržnje, a biće upućen i apel za pristojnost.On je objasnio da će se na sednici formulisati zvaničan stav u vezi sa izborom članova REM-a, koji će nakon toga biti upućen republičkom parlamentu.
 
- Skupština Vojvodine je ovlašćeni predlagač i mi smo to ispunili i predložili dva kandidata od kojih je Skupština Srbija trebalo da izabere jednog. Ta dva kandidata je odobrio i odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, oni su prošli razgovore i dobili su pozitivno mišljenje, da bi prilikom glasanja izostao izbor jednog od njih - objasnio je Jakovljev. On je ocenio da je takva odluka republičkih poslanika sramotna i da šalje lošu poruku da će se čekati da nov skupštinski saziv predloži nove kandidate. Jakovljev je ponovio da je time Vojvodina ponovo ponižena.

(BILSV, 04.03.2016)



Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.
Događaji | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

IN MEMORIAM

Istaknuta članica Lige socijaldemokrata Vojvodine Đurđina Jerinkić preminula je, posle duge i teške bolesti, u 48. godini života. 
Događaji | Utorak, 28. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me odnos Evropske unije prema agresiji na Ukrajinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da nema nikakve sličnosti između ratova devedesetih na Balkanu i rata u Ukrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook