Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 08. 03. 2014. | Komentara: 0

Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

SREMSKA MITROVICA - Na ovim izborima ne smemo dozvoliti da jedna stranka i jedan lider peruzmu dominaciju u čitavoj zemlji, poručio je sinoć u Sremskoj Mitrovici lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV

- Razlog je vrlo jednostavan, ako dozvolimo da jedna stranka i jedan lider i jedan i tako dalje, preuzmu dominaciju, bićemo ugroženi. Bićemo ponovo ugroženi kao što smo bili – ukazao je Čanak.

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić ukazao je da je Sremska Mitrovica od nekada industrijskog, administrativnog, zdravstvenog i obrazovnog centra došla u situaciju da u njoj danas živi 5.000 stanovnika manje, da su plate ispod republičkog proseka, da se za 400 radnih mesta na konkursu prijavi 10 puta više ljudi, da je infrastruktura koja je građena iz samodoprinosa i dalje imovina Republike Srbije, a da se sud izmešta u opštinu gde je vladajuća stranka na vlasti.

On je napomenuo da će se LSV boriti za iste principe kao i prethodnih 24 godine, da će uvek govoriti ono što građani treba da znaju, a ne ono što žele da čuju. Istakao je i da će Liga nastaviti da insistira da NIS plaća rudnu rentu i poreze, makar kao i u Rusiji, a ne da se povećava PDV na namirnice i hranu za bebe, da se deca, koja imaju potrebe za tim, leče u inostranstvu, kao i da subvencije u poljoprivredi ne mogu dobijati samo veliki proizvođači.

(BILSV, 08.03.2014)



Događaji | Sreda, 27. 05. 2015. | Komentara: 0

Sertifikat „Aktivna škola“ i u Kaću

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić uručila je juče sertifikat „Aktivne škole“ Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ iz Kaća. Kako je tom prilikom ukazala, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu kroz sprovođenje Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini i Akcionog plana koji je prati, radi sve kako bi deca dobila sve što im je potrebno za pravilan razvoj. 
Događaji | Utorak, 26. 05. 2015. | Komentara: 0

Čuvati i unapređivati prava nacionalnih zajednica

NOVI SAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podržali u danas u pokrajinskom parlamentu izveštaj o radu Pedagoškog zavoda Vojvodine za 2014. godinu. Tokom rasprave poslanik LSV Aleksandar Marton ukazao je na veliku važnost postojanja ove institucije u Vojvodini, a pored pohvala na račun Zavoda, on je ukazao i na neke pravce delovanja koje Pedagoški zavod Vojvodine do sada nije dovoljnio pratio.
Događaji | Utorak, 26. 05. 2015. | Komentara: 0

Prodaja elektroprivrede neće ubrzati put u EU

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar poručio je danas u replici pokrajinskom poslaniku SNS Predragu Matejinu da se više ne osvrće na LSV kroz vizuru želje ligaša za odvajanjem Vojvodine i bilo kakvim separatizmom, što je Matejin činio na svakoj sednici. On je pritom Matejinu ukazao i na druge propuste koje je imao u svom izlaganju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook