Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 08. 03. 2014. | Komentara: 0

Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

SREMSKA MITROVICA - Na ovim izborima ne smemo dozvoliti da jedna stranka i jedan lider peruzmu dominaciju u čitavoj zemlji, poručio je sinoć u Sremskoj Mitrovici lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV

- Razlog je vrlo jednostavan, ako dozvolimo da jedna stranka i jedan lider i jedan i tako dalje, preuzmu dominaciju, bićemo ugroženi. Bićemo ponovo ugroženi kao što smo bili – ukazao je Čanak.

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić ukazao je da je Sremska Mitrovica od nekada industrijskog, administrativnog, zdravstvenog i obrazovnog centra došla u situaciju da u njoj danas živi 5.000 stanovnika manje, da su plate ispod republičkog proseka, da se za 400 radnih mesta na konkursu prijavi 10 puta više ljudi, da je infrastruktura koja je građena iz samodoprinosa i dalje imovina Republike Srbije, a da se sud izmešta u opštinu gde je vladajuća stranka na vlasti.

On je napomenuo da će se LSV boriti za iste principe kao i prethodnih 24 godine, da će uvek govoriti ono što građani treba da znaju, a ne ono što žele da čuju. Istakao je i da će Liga nastaviti da insistira da NIS plaća rudnu rentu i poreze, makar kao i u Rusiji, a ne da se povećava PDV na namirnice i hranu za bebe, da se deca, koja imaju potrebe za tim, leče u inostranstvu, kao i da subvencije u poljoprivredi ne mogu dobijati samo veliki proizvođači.

(BILSV, 08.03.2014)



Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV neće odustati od vojvođanske imovine

IRIG – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da LSV nikada neće odustati od povraćaja imovine koja pripada Pokrajini jer ono što je oteto mora biti vraćeno pravim vlasnicima.
Događaji | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Osnovci dobili bicikle

NOVI SAD - Tri bicikla, namenjena za đake prvog, drugog i trećeg razreda Osnove škole "Đura Daničić", predati su danas novosadskoj školi i učenici pomenutih razreda na njima će učiti da voze, ali i kako da se, kao biciklisti, ponašaju u saobraćaju.
Događaji | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV i organizacija osoba sa invaliditetom potpisali Protokol

BEOGRAD – Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom potpisali su danas u Beogradu Protokol o saradnji, kojim se LSV obavezala da će i dalje raditi na unapređivanju položaja osoba sa invaliditetom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook