Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 08. 03. 2014. | Komentara: 0

Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

SREMSKA MITROVICA - Na ovim izborima ne smemo dozvoliti da jedna stranka i jedan lider peruzmu dominaciju u čitavoj zemlji, poručio je sinoć u Sremskoj Mitrovici lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV

- Razlog je vrlo jednostavan, ako dozvolimo da jedna stranka i jedan lider i jedan i tako dalje, preuzmu dominaciju, bićemo ugroženi. Bićemo ponovo ugroženi kao što smo bili – ukazao je Čanak.

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić ukazao je da je Sremska Mitrovica od nekada industrijskog, administrativnog, zdravstvenog i obrazovnog centra došla u situaciju da u njoj danas živi 5.000 stanovnika manje, da su plate ispod republičkog proseka, da se za 400 radnih mesta na konkursu prijavi 10 puta više ljudi, da je infrastruktura koja je građena iz samodoprinosa i dalje imovina Republike Srbije, a da se sud izmešta u opštinu gde je vladajuća stranka na vlasti.

On je napomenuo da će se LSV boriti za iste principe kao i prethodnih 24 godine, da će uvek govoriti ono što građani treba da znaju, a ne ono što žele da čuju. Istakao je i da će Liga nastaviti da insistira da NIS plaća rudnu rentu i poreze, makar kao i u Rusiji, a ne da se povećava PDV na namirnice i hranu za bebe, da se deca, koja imaju potrebe za tim, leče u inostranstvu, kao i da subvencije u poljoprivredi ne mogu dobijati samo veliki proizvođači.

(BILSV, 08.03.2014)



Događaji | Utorak, 01. 03. 2016. | Komentara: 0

Papuga: Autonomnu pokrajinu Vojvodinu svode na nivo lokalne samouprave!

BEOGRAD - Predlog zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave je nivo Autonomne pokrajine Vojvodine sveo na nivo jedinice lokalne samouprave, izjavila je danas narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga. Ona je prilikom načelne rasprave o Zakonu o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave istakla da se na prava, dužnosti i položaj izabranih, imenovanih, postavljenih i zaposlenih lica u APV trenutno primenjuje Zakon iz 1991. godine, a krovni propis iz ove oblasti se nalazi pred poslanicima i napravljen je bez saradnje sa organima AP Vojvodine.
Događaji | Utorak, 01. 03. 2016. | Komentara: 0

Lazić: Fruška gora sve manje liči na nacionalni park

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na današnjoj sednici Skupštine Srbije na veliku seču šuma u Nacionalnom parku Fruška gora, gde je u poslednje vreme posečeno 10 hektara šuma. Ona je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine upitala zašto je dozvoljen tako veliki obim seče bagrema, da li je u pitanju bespravna ili sanitarna seča stabala i da li crkva ne mora da poštuje ekološke zahteve i preporuke ako je tačno da je nalog za seču dao manastir.
Događaji | Subota, 27. 02. 2016. | Komentara: 0

Ustav AP Vojvodine iz 1974. bio je kruna pune autonomije

NOVI SAD - Povodom godišnjice usvajanja Ustava SAP Vojvodine iz 1974. godine, a pod pokroviteljstvom potpredsednika Skupštine AP Vojvodine Dušana Jakovljeva, danas je u pokrajinskom parlamentu održan okrugli sto “Ustav 1974 – istorija i perspektive autonomije Vojvodine”, na kome su govorili eminentni stručnjaci sa ciljem da se kroz razgovor iz oblasti politikologije, prava, ekonomije i istorije dođe do multiperspektivnog pristupa u promišljanju istorijskih osnova autonomije Vojvodine, kao i savremenih koordinata njenog daljeg razvoja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook