Jovanović primio nekadašnjeg zatočenika Aušvica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 10. 02. 2012. | Komentara: 0

Jovanović primio nekadašnjeg zatočenika Aušvica

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas Silvestra Kovača nekadašnjeg zarobljenika zloglasnog logora Aušvic i sa njim razgovarao o teškim trenucima koje je ovaj sugrađanin proveo u zarobljeništvu.

Aleksandar Jovanovic

Silvester Kovač boravio je u logoru Aušvic godinu dana, gde je radio sa ostalim zatočenicima logora. Kovač je uhapšen sa svega 15 godina u Osijeku, a potom je narednih nekoliko nedelja boravio u zatvorima u Osijeku, Zagrebu i Beču, da bi 1944. godine bio prebačen u logor u Poljskoj.

- Mnogi naši sugrađani i sugrađanke prošli su kroz tragične trenutke tokom Drugog svetskog rata i njihova sećanja su svedočanstva tog zlog vremena - izjavio je Jovanović. Nakon boravka u Aušvicu, Kovač je kratko vreme radio u Beču, da bi se potom vratio u Osijek, a onda doselio i u Novi Sad. Silvester Kovač poznat je novosadskoj javnosti i po tome što je najstariji učesnik Novosadskog polumaratona i maratona, na kojima redovno trči trase od deset kilometara, pa je sa predsednikom gradskog parlamenta, s obzirom da i Jovanović učestvuje na ovim trkama, razmenio sportsko iskustvo. Pored maratona i polumaratona, 84-godišnji Kovač je ranije učestvovao i na drugim trkama i krosovima, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

(BILSV, 10.02.2012.)



Događaji | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

NOVI SAD – U Skupštini AP Vojvodine sinoć je, pod sloganom „Za nove kontakte“, održan godišnji sastanak Ženske vlade, nestranačkog i neprofitnog udruženje čija je misija promovisanje stručnog potencijala žena u Srbiji, sa ciljem podsticanja njihovog većeg učešća u javnom i poslovnom svetu.
Događaji | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović ostavio pismo na vratima Patrijaršije

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović ostavio je danas pismo upućeno Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju na vratima Patrijaršije u Beogradu, jer niko od prisutnih u Patrijaršiji nije želeo da primi pismo.
Događaji | Sreda, 25. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Osuda napada na navijače

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović danas je najoštrije osudio napad na državljane Hrvatske, koji se desio na izlazu iz Novog Sada posle jučerašnjih utakmica Evropskog prvenstva u rukometu, odigranih u velikoj sali SPC "Vojvodina".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook