Jovanović primio učesnike srpsko-nemačkog programa razmene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 28. 09. 2015. | Komentara: 0

Jovanović primio učesnike srpsko-nemačkog programa razmene

NOVI SAD - Učesnice i učesnice projekta đačke razmene "Tipično srpsko – tipično nemačko, sličnosti i razlike" danas je u zgradi Vlade Vojvodine primio Aleksandar Jovanović, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

LSV

Ovaj projekat već šestu godinu realizuju đaci i profesori Zrenjaninske gimnazije i Gimnazije „Sveti Mihajlo" iz Švebiš Hala (Baden-Virtemberg).
Jovanović je u pozdravnom govoru naglasio da je ovaj vid saradnje dveju gimnazija izuzetno značajan za đake, jer ‒ pored izučavanja živog jezika ‒ mladi ne samo da imaju prilike da upoznaju istoriju, kulturu i uređenje jedne države i njen obrazovni sistem, već imaju i direktan uvid u svakodnevni život svoje generacije.
– Gosti su smešteni u porodicama svojih vršnjaka i tako se još više zbližavaju, jer imaju međusobni lični kontakt. Mladi, gde god se nalazili ‒ u ovom slučaju u Srbiji ili Nemačkoj ‒ među sobom lako, bez opterećenja komuniciraju jer imaju iste želje i iste ciljeve. To je izuzetno lep primer kako se može izvanredno sarađivati bez imalo predrasuda – rekao je Jovanović. U ovogodišnjoj đačkoj razmeni učestvuje petnaest učenika prvog i drugog razreda. Oni su s profesorkama nemačkog jezika ‒ Malinom Jovanović i Violetom Perin ‒ boravili u Nemačkoj od 13. do 20. maja ove godine. Tamo su imali priliku da vide kako funkcioniše školska svakodnevica njihovih domaćina. Znanje jezika vežbali su družeći se u školi i u porodicama gde su bili smešteni, ali i radeći na projektu. Ove godine to je bila jednočasovna radio-emisija koju su snimali uživo. Prva razmena đaka ostvarena je u junu 2009. godine, a do danas bilo je ukupno dvanaest susreta, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata.

(BILSV, 28. 09. 2015)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook