Kostreš pozvao Hana da ubrza Zakon o finansiranju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

Kostreš pozvao Hana da ubrza Zakon o finansiranju Vojvodine

NOVI SAD - Narodni poslanik i generalni sekretar Lige socijaldemokarata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je danas evropskog komesara za proširenje i susedsku politiku Johanesa Hana da EU ohrabri Vladu Republike Srbije da što pre donese Zakon o finansiranju AP Vojvodine.

LSV
 
Na sastanku Hana sa šefovima poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Kostreš je evropskom komesaru preneo veliku zabrinutost zbog toga što ni ova vlada, kao ni prethodne, ne poštuje ustavnu odredbu kojom pokrajinski budžet iznosi sedam odsto republičkog budžeta.

Generalni sekretar LSV je upozorio da je Vojvodina sada još drastičnije zakinuta i zamolio Johanesa Hana da Evropska unija objasni vlastima u Srbiji da vojvođanska autonomija nije mana nego prednost,  te da ona nije problem već važan segment rešenja za ubrzanje evropskih integracija.

(BILSV, 10.12.2015)



Događaji | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ovo je novi početak

Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak, poručio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke. Čanak je na tribini Vojvođanskog fronta u Zrenjaninu rekao da je siguran da to neće biti „početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvođani nemaju rezervni položaj. 
Događaji | Utorak, 31. 12. 2019. | Komentara: 0
Događaji | Petak, 27. 12. 2019. | Komentara: 0

Inicijativa LSV i Crnogorske partije Ustavnom sudu jer u Vrbasu nije uveden crnogorski jezik

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga i Nenad Stevović iz Crnogorske partije predali su Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Statuta opštine Vrbas jer njime nije uvedena službena upotreba crnogorskog jezika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook