Kostreš pozvao Hana da ubrza Zakon o finansiranju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

Kostreš pozvao Hana da ubrza Zakon o finansiranju Vojvodine

NOVI SAD - Narodni poslanik i generalni sekretar Lige socijaldemokarata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je danas evropskog komesara za proširenje i susedsku politiku Johanesa Hana da EU ohrabri Vladu Republike Srbije da što pre donese Zakon o finansiranju AP Vojvodine.

LSV
 
Na sastanku Hana sa šefovima poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Kostreš je evropskom komesaru preneo veliku zabrinutost zbog toga što ni ova vlada, kao ni prethodne, ne poštuje ustavnu odredbu kojom pokrajinski budžet iznosi sedam odsto republičkog budžeta.

Generalni sekretar LSV je upozorio da je Vojvodina sada još drastičnije zakinuta i zamolio Johanesa Hana da Evropska unija objasni vlastima u Srbiji da vojvođanska autonomija nije mana nego prednost,  te da ona nije problem već važan segment rešenja za ubrzanje evropskih integracija.

(BILSV, 10.12.2015)



Događaji | Petak, 16. 04. 2021. | Komentara: 0

Sastanak LSV u Beloj Crkvi

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, predsednik Izvršnog odbora Saša Šućurović i sekretarka Izvršnog odbora Nataša Lalić posetili su  opštinski odbor LSV u Beloj Crkvi.
Događaji | Četvrtak, 17. 12. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front ne podržava budžet AP Vojvodine za 2021. godinu

Poslanička grupa Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija neće podržati predloženi budžet AP Vojvodine za 2021. godinu i programe iz oblasti poljoprivrede o kojima je danas raspravljano u vojvođanskoj skupštini.
Događaji | Četvrtak, 05. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Nenad Čanak izabran je za predsednika Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju u vojvođanskoj skupštini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook