Ligaši glasali svako po svojoj savesti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 21. 06. 2013. | Komentara: 0

Ligaši glasali svako po svojoj savesti

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta usvojili su danas Deklaraciju o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjenih od 1944. do 1945. godine, sa 128 glasova za, 10 protiv, dok sedam nije glasalo.

LSV

Deklaraciju je podržalo i dvojica poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine dok je dvoje bilo protiv.
Kako je Tanjugu rekao Đorđe Stojšić, unutar poslaničkog kluba bilo je dogovoreno da svako glasa po savesti.
Zbog toga su Stojšić i Olena Papuga bili protiv, a Karolj Čizik i Dragan Andrić podržali deklaraciju.
U Deklaraciji se navodi da Skupština Srbije najoštrije osuđuje akte protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjene u periodu 1944-1945. godine, kojima su pripadnici te nacionalne manjine u Srbiji iz nacionalnih razloga ubijani ili lišavani slobode ili drugih prava bez sudske i administrativne odluke.

(BILSV, 21. 06. 2013.)



Događaji | Petak, 23. 12. 2011. | Komentara: 0

Uskoro smeštaj za beskućnike

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović obišli su danas radove na adaptaciji "Prenoćišta za beskućnike".
Događaji | Petak, 23. 12. 2011. | Komentara: 2

Čovek od A do Š je – autonomaš!

SREMSKA MITROVICA – Iduća godina mora biti godina u kojoj ćemo napraviti promenu, a ta promena će se zvati pobeda Lige socijaldemokrata Vojvodine i njenog programa, istakao je sinoć lider LSV Nenad Čanak na stranačkoj novogodišnjoj proslavi organizovanoj u Sremskoj Mitrovici.
Događaji | Četvrtak, 22. 12. 2011. | Komentara: 0

Rekonstruisana transformatorska stanica na Telepu

NOVI SAD – Rekonstruisana transformatorska stanica na Telepu "Novi Sad 7", u Ulici heroja Pinkija, puštena je danas u rad, a nakon modernizacije objekta, stanovnici ovog dela Novog Sada imaće kvalitetnije snabdevanje električnom energijom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook