Ligaši na protestu protiv rehabilitacije Nedića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 08. 02. 2016. | Komentara: 0

Ligaši na protestu protiv rehabilitacije Nedića

BEOGRAD – Predsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Predrag Perkić i pokrajinski poslanici LSV Aleksandar Marton i Adam Paljov učestvovali su danas u protestima protiv rehablitiacije Milana Nedića. Proteste u Zrenjaninu, Beogradu i nekoliko drugih gradova organizovala je Antifašistička akcija.



Perkić je tom prilikom izrazio nezadovoljstvo pokretanjem rehabilitacionog postupka i podsetio na rehabilitaciju ratnog zločinca Draže Mihailovića, dok je pokrajinski poslanik Aleksandar Marton ukazao na reviziju istorije i sve agresivnije delovanje esktremno desnih grupa, te na česte manifestacije ideologije nacizma i fašizma. Perkić i Marton pozvali su državne organe da prestanu da ignorišu pogubne posledice potupaka rehabilitacije.

Protestni skup u Zrenjaninu održan je na mestu bivšeg nacističkog logora u kojem je za vreme Drugog svetskog rata stradao veliki broj građana Zrenjanina i Banata.

(BILSV, 08. 02. 2016)



Događaji | Nedelja, 29. 04. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Ono što se ovde zaradi da tu i ostane

ZRENJANIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć na konvenciji LSV u Zrenjaninu da je Liga podržala predsedničku kandidaturu Borisa Tadića zato što je on čovek koji, za razliku od ostalih kandidata, ispunjava datu reč.
Događaji | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Izmestiti teški saobraćaj iz Petrovaradina

PETROVARADIN – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je danas Nacionalni park "Fruška gora" i nadležne ustanove da uvedu taksu za prolazak kamiona preko Fruške gore, kako bi se redukovao teški kamionski saobraćaj kroz Petrovaradin.
Događaji | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Marton podseća direktore na pokrajinsku zastavu

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton poslao je juče otvoreno pismo direktorima javnih preduzeća i ustanova u oblasti kulture u kojem ih podseća na obavezu isticanja pokrajinske zastave, javlja RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook