Ligaši na protestu protiv rehabilitacije Nedića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 08. 02. 2016. | Komentara: 0

Ligaši na protestu protiv rehabilitacije Nedića

BEOGRAD – Predsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Predrag Perkić i pokrajinski poslanici LSV Aleksandar Marton i Adam Paljov učestvovali su danas u protestima protiv rehablitiacije Milana Nedića. Proteste u Zrenjaninu, Beogradu i nekoliko drugih gradova organizovala je Antifašistička akcija.



Perkić je tom prilikom izrazio nezadovoljstvo pokretanjem rehabilitacionog postupka i podsetio na rehabilitaciju ratnog zločinca Draže Mihailovića, dok je pokrajinski poslanik Aleksandar Marton ukazao na reviziju istorije i sve agresivnije delovanje esktremno desnih grupa, te na česte manifestacije ideologije nacizma i fašizma. Perkić i Marton pozvali su državne organe da prestanu da ignorišu pogubne posledice potupaka rehabilitacije.

Protestni skup u Zrenjaninu održan je na mestu bivšeg nacističkog logora u kojem je za vreme Drugog svetskog rata stradao veliki broj građana Zrenjanina i Banata.

(BILSV, 08. 02. 2016)



Događaji | Sreda, 10. 04. 2019. | Komentara: 0

Protesti ne daju rezultate, vlast se menja na izborima

Čovek tamo gde živi treba da odlučuje o svojoj sudbini i zato je potpuno suludo razmišljati o neizlaženju na lokalne izbore, istakao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak komentarišući odluku vlasti o učešću kosovskih Srba na predstojećim lokalnim izborima.
Događaji | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Čanak i Jovanović sa francuskim studentima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak sastao se danas sa predstavnicima studentske organizacije Bourgogne Balkans Express Pariskog Instituta političkih nauka.
Događaji | Nedelja, 07. 04. 2019. | Komentara: 0

Vojvođani će uspeti samo ako se drže zajedno

Vojvođani mogu da uspeju samo ako se drže zajedno, poručeno je na tribini „Vreme je za Vojvodinu“ koju su održale Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija u Kanjiži.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook