LSV se bori za drugo mesto u pokrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 24. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV se bori za drugo mesto u pokrajini

NOVI SAD – Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je večeras da je na osnovu 26,78 procenata obrađenih biračkih mesta u Vojvodini, Srpska napredna stranka osvojila nešto više od 45 procenata glasova, a da se za drugo mesto bore SPS i LSV koje imaju po oko 10 odsto glasova.

 

Sedlarević je na konferenciji za novinare u Novom Sadu istakla i da su cenzus za Skupštinu AP Vojvodine prešle još i DS koja, na osnovu 26,78 procenata lokalnih izbornih štabova Lige, ima 7,56 odsto glasova, SRS je osvojila 7,62% i SVM 5.09 procenata. Sve ostale stanke su ispod cenzusa.

 

- Što se tiče rezultata u Vojvodini za Narodnu skupštinu Repulike Srbije, SNS je u Vojvodini na parlamentarnim izborima osvojila 46,77 procenata, DS 7,5, SPS 9,21, SRS 8,70, SVM 4,90 i koalicija LDP-SDS-LSV 6,82 – istakla je Sedlarević dodavši da su ovo rezultati na osnovu 28 odsto obrađenih biračkih mesta u Vojvodini za parlamentarne izbore.

 


(BILSV, 24.04.2016)




Događaji | Petak, 29. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV pre devet godina zaustavila godišnju registraciju traktora - današnji potez nije ustupak nego dužnost

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je danas da će poslanici LSV podržati izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja koje predviđaju produžavanje važenja registracije traktora i poljoprivrendih mašina.
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Pusta sela slika propadanja Vojvodine, a zakon o njenom finansiranju i dalje svi odbijaju

Autonomna pokrajina je od 2008. godine bez rešenog finansiranja, a jubilarnu desetu od kada je istekao rok iz Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije, po kojem je Zakon o finansiranju nadležnosti APV trebalo da bude usvojen do 31. decembra 2008. godine, podsetila je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga na današnjoj objedinjenoj raspravi u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Ne tražimo da nam se nešto daje, nego da se manje uzima

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na višegodišnje propadanje AP Vojvodine zbog nepostojanja zakona kojim će biti definisano finansiranje njenih nadležnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook