Manjinski mediji moraju imati finansijsku podršku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 16. 04. 2015. | Komentara: 0

Manjinski mediji moraju imati finansijsku podršku

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić istakao je danas da "manjinski mediji, ili manjinski medijski sadržaji, bez obzira da li su im osnivači ili izdavači saveti nacionalnih manjina ili se radi o privatnoj inicijativi, moraju imati poseban tretman da bi odgovorili svim zahtevima koji se pred njih postavljaju".

LSV
 
- S obzirom na to da većina manjinskih zajednica ima relativno mali broj pripadnika, oni moraju imati značajnu finansijsku podršku svih nivoa vlasti, jer ti mediji ne mogu biti samoodrživi - rekao je Grujić na konferenciji "Jezici digitalne budućnosti", koja je posvećena perspektivi izveštavanja medija na manjinskim jezicima u kontekstu primene novih medijskih zakona i digitalizacije.
 
On je naveo i da mediji koji imaju sadržaje na jezicima manjinskih zajednica "iako finansijski zavisni od novca iz budžeta različitih nivoa javne vlasti, moraju nastojati da povećaju sopstvene prihode". Prema njegovim rečima, to mogu učiniti transparentnim i ekonomičnim raspolaganjem novca iz javnih prihoda i razvojem interkulturalnih i višejezičkih sadržaja, navodi se u saopštenju.
 
Grujić je dodao da se to može postići i razvijanjem međuregionalne saradnje i razmenom produkcije, prvenstveno sa medijima iz matičnih država. On je rekao i da će u svemu navedenom, mediji na manjinskim jezicima imati pouzdanog partnera u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i javno informisnje.  
 
Cilj skupa, koji su organizovali Medijsko odeljenje Misije OEBS-a u Srbiji i Centar za razvoj RT Vojvodine je da istraži na koji način će primena novih medijskih zakona i digitalizacija uticati na medije na jezicima nacionalnih manjina u Srbiji.
 
(BILSV, 16.04.2015)
 



Događaji | Subota, 25. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.
Događaji | Petak, 31. 12. 2021. | Komentara: 0

Vratimo Vojvodinu u parlament

Danas u parlamentu nema poslanika koji se bore za interese Vojvodine. Došlo je vreme da se to promeni.
Događaji | Petak, 16. 04. 2021. | Komentara: 0

Poseta Opštinskom odboru LSV Alibunar

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš posetio je juče sa saradnicima Oštinski odbor LSV u Alibunaru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook