Marinika Tepić: Somborski robotičari ponos Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 16. 04. 2015. | Komentara: 0

Marinika Tepić: Somborski robotičari ponos Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić primila je danas učenike Tehničke škole iz Sombora koji su na Međunarodnom salonu inovacija i inovacionih tehnologija "Arhimed" u Moskvi osvojili čak dva priznanja - pehar za inovaciju mladih talenata i zlatnu plaketu u opštoj konkurenciji.

LSV

Pored mladih robotičara Nitaja Ađanela, Zorana Popića, Miloša Stambolije, Stefana Lančuškog, Daria Šarčevića i Nikole Trivića, čiji se izum "robotska šaka" pokazao kao najiventivniji od svih izuma u Moskvi, na prijemu su bili i njihovi mentori Marijana Bogdanović i Srđan Pavić. 
– Imati ovakvu decu u Vojvodini svim građankama i građanima naše pokrajine je na čast. Somborski srednjoškolci, ali i njihovi mentori, još jednom su nas uverili da je Vojvodina pravi rasadnik talenata – istakla je sekretarka. Ona je navela da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na prošlogodišnjem konkursu za realizaciju Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodine prepoznao njihov talenat i podržao projekat robotičke sekcije za izradu i demonstracija softverskog i fizičkog modela ljudske šake i hardvera i softvera za njeno upravljanje. Takođe, kako je dodala, resorni sekretarijat je preko Fonda za talente pomogao i njihov put u Moskvu.
– Preko je potrebno da se uvek ulaže u ovakve mlade ljude, jer su oni naša budućnost. Nadamo se da ovo nije kraj ređanja medalja somborskih srednjoškolaca i da je ovo samo prva stepenica njihovom putu ka razvoju invencionih tehnologija. Vrata Pokrajinskog sekretarijata će vek biti otvorena vojvođanskoj omladini kojoj je potrebna pomoć za ostvarivanje rezultata, jer ipak su oni naši najbolji ambasadori kako u Evropi, tako i u čitavom svetu – poručila je Marinika Tepić. Član gradskog veća Sombora zadužen za omladinu i sport Dragan Nenadov rekao je da je bio fesciniran entuzijazmom mladih robotičara.
– Grad Sombor je takođe pomogao Tehničkoj školi, ali posebnu zahvalnost dugujemo Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji neprestano pomaže i ulaže u naše mlade naučnike – kazao je Nenadov.

(BILSV, 16. 04. 2015)



Događaji | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ovo je novi početak

Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak, poručio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke. Čanak je na tribini Vojvođanskog fronta u Zrenjaninu rekao da je siguran da to neće biti „početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvođani nemaju rezervni položaj. 
Događaji | Utorak, 31. 12. 2019. | Komentara: 0
Događaji | Petak, 27. 12. 2019. | Komentara: 0

Inicijativa LSV i Crnogorske partije Ustavnom sudu jer u Vrbasu nije uveden crnogorski jezik

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga i Nenad Stevović iz Crnogorske partije predali su Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Statuta opštine Vrbas jer njime nije uvedena službena upotreba crnogorskog jezika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook