Marton podseća direktore na pokrajinsku zastavu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Marton podseća direktore na pokrajinsku zastavu

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton poslao je juče otvoreno pismo direktorima javnih preduzeća i ustanova u oblasti kulture u kojem ih podseća na obavezu isticanja pokrajinske zastave, javlja RTV.

Marton

Marton navodi da je odlukom Skupštine Vojvodine utvrđena obaveza da se, uporedo sa republičkom zastavom, kada je to zakonom određeno, na zgradama javnih preduzeća i ustanova ističe i vojvođanska zastava, kao što je to učinjeno na sedištu Skupštine grada Zrenjanina.
 
(BILSV, 28.04.2012.)



Događaji | Utorak, 27. 11. 2018. | Komentara: 0

Lazić: Kada će biti izmenjena Uredba o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić zatražila je danas odgovor od Ministarstva poljoprivrede kada će biti preispitana i izmenjena Uredba o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta na 30 godina. Koristeći instituciju poslaničkog pitanja, Lazić je na današnjoj sednici Skupštine Srbije navela da ratari smatraju da je ova uredba rak rana njihovom poslovanju.
Događaji | Nedelja, 25. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Promocijom različitosti promovišu se i demokratska društva

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je ustavna odredba da je u Srbiji srpski jezik službeni, a pismo ćirilica dodvoravanje šovinističkim avetima prošlosti. On je na konferenciji „Multijezični gradovi – različitost i suživot kao način života“, koja je održana u Rijeci, istakao da je u Skupštini Vojvodine šest jezika službeno.
Događaji | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Neophodna stalna borba protiv unapred zacrtanih društvenih stereotipa

Koliko god da se postiglo u oblasti borbe za rodnu ravnopravnost i dalje svedočimo brojnim preprekama sa kojima se žene susreću u svom svakodnevnom životu, te je zato i dalje jako važno raditi na poboljšanju i pojačanju zakonske regulative koja se odnosi na, ne samo rodnu ravnopravnost uopšte, nego i na različite segmente u kojima su neznatni pomaci postignuti – izjavila je mr Maja Sedlarević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook