Medijska strategija bez odgovora o regionalizaciji i privatizaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Medijska strategija bez odgovora o regionalizaciji i privatizaciji

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da će stvaranje nove medijske strategije u našoj zemlji biti dugotrajan proces, jer ima dosta pitanja na koja još nema pravih odgovora, poput onih o regionalizaciji ili privatizaciji medija.

 LSV

- Iza nas je teška godina, ne samo zbog toga što su bili izbori i što mnogo toga nije rešeno, već zato što tek predstoji reševanje brojnih otvorenih pitanja - rekao je on i dodao da pitanje vojvođanske medijske scene je pitanje sredstava.

- U protekloj godini ostvarili smo dobar kontakt sa brojnim medijskim kućama, ali na stolu su ostala otvrena pitanja vezana za strategiju medija u čiji rad smo se i mi kao sekretarijat aktivno uključili. Pored toga tu se otvaraju pitanja kako regionalizacije, tako i privatizacije medije. U Pokrajini imamo svoje mišljenje o tim i drugim ključnim pitanjima buduće medijske strategije i to ćemo predočiti kroz radna tela i razgovore o tom dokumentu - kazao je Grujić na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare.

Po rečima sekretara Slaviše Grujića nova zakonska regulativa nije dobra, jer nam mnoge kritike stižu na račun SOKOJ-a, čiji je namet veoma visok. Napominjući da su mnogi mediji u vrlo teškoj finansijskoj situaciji, s malim izgledima da uskoro ona bude nešto bolja, Grujić je istakao da će se potruditi da iz pokrajinskog budžeta pomognu koliko god to bude moguće onima kojima je pomoć najpotrebnija.
 
On je podsetio i stalno aktuelno pitanje pokrajinskog medijskog javnog servisa, pre svega na rad Radio-televizije Vojvodine u neodgovarajućoj zgradi, ali i na potrebu da se nađe najbolji model da tom javnom servisu bude vraćen novac od pretplate.

(BILSV, 20.12.2012)



Događaji | Četvrtak, 07. 03. 2019. | Komentara: 0

Tražili smo lustraciju, ali je nisu prihvatili

Dekadencija političkog života u velikoj meri je ono što sada imamo u Srbiji, ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenad Čanak u Jutarnjem programu TV Prve. Kako je rekao, kada je počelo devedestih višestranačje u Srbiji, ljudi su bili spremni da za ubeđenja urade sve što je potrebno i što mogu pa i da budu zatvarani.
Događaji | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina već 20 godina nije na dnevnom redu Skupštine Srbije

Već 20 godina u Skupštini Srbije nije bilo nijedne tačke dnevnog reda posvećene AP Vojvodini i zbog toga smo mi predložili da u dnevni red sledeće sednice uđe jedna od tačaka o Vojvodini, a s druge strane da uđe tačka o Zakonu o finansiranju AP Vojvodine, koji je bio ustavna obaveza još prilikom donošenja ovog važećeg Ustava pre više od 10 godina i koja nikada nije ostvarena, kazao je Nenad Čanak.
Događaji | Petak, 01. 03. 2019. | Komentara: 0

Povećanje stepena nadležnosti Vojvodine je u direktnoj vezi sa njenim ekonomskim razvojem

Vojvodina je danas svedena na geografski pojam, jer se na tome radilo od Jugurt revolucije. Pitanje Vojvodine je pitanje društvenog i demokratskog uređenja Republike Srbije, a priča o njenoj autonomiji treba da ima evropsku perspektivu, čak i u zakonodavnom kontekstu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook