Mogućnosti za saradnju u kulturi Vojvodine i Hrvatske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 06. 02. 2014. | Komentara: 0

Mogućnosti za saradnju u kulturi Vojvodine i Hrvatske

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić naveo je tokom današnje posete Osijeku da višenacionalna Vojvodina može da ponudi širok obim kulturnih sadržaja za Slavoniju, koja je po raznovrsnosti nacija sličan region.

LSV

Delegacija Sekretarijata za kulturu i javno informisanje Vlade Vojvodine boravila je u poseti Osijeku kako bi se definisali pravci nove i obimnije saradnje kulturnih institucija tog grada i Vojvodine. Važan deo razgovora sa zvaničnicima Osijeka bio je posvećen budućim projektima vezanim za kulturni život hrvatske nacionalne zajednice u Vojvodini, odnosno mogućnostima kulturne razmene i saradnje. Takođe, tema razgovora bila je unapređenje kulturnog života srpske nacionalne manjine u Osijeku i njeni interesi.

Razmena kulturnih sadržaja Slavonije i Vojvodine postojala je i do sada, a dobru saradnju imali su Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada i Narodno pozorište u Subotici sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku. Kulturna saradnja godinama se odvija i između Gradskog muzeja u Subotici, Muzeja Vojvodine i Muzeja Slavonije, odnosno pokrajinskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture sa Konzervatorskim ođelom u Osijeku.

Slaviša Grujić je predložio da se u narednom periodu održi novi sastanak u Novom Sadu gde bi predstavnici institucija kulture iz Osijeka i Vojvodine razmenili informacije i dogovorili dalju saradnju.

(BILSV, 06.02.2014)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook