Najsavremenija elektronika za PS Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 03. 06. 2015. | Komentara: 0

Najsavremenija elektronika za PS Vojvodine

NOVI SAD – U cilju unapređivanja trenažnih procesa vojvođanskih sportista, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa pet miliona dinara kupovinu najsavremenije elektronike za Plivački savez Vojvodine.

LSV

Elektronika koja će vojvođanskim plivačicama i plivačima obezbediti najprecijznija merenja prezentovana je danas na bazenu "Slana bara" u Novom Sadu, a revijalnom takmičenju kojim je puštena u rad, prisustvovala je i Pokrajnska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić koja je ovom prilikom istakla koliko je važno ulagati u savremenu opremu i poboljšanje uslova za treniranje i takmičenje sportista.
– U ovoj predolimpijskoj godini resorni sekretarijat izdvojio je posebna sredstva za unapređenje trenažnih procesa sportista u Vojvodini, zato smo i pomogli Plivačkom savezu Vojvodine za kupovinu elektronike koja ispunjava sve FINA uslove i koja će našim plivačima pomoći u njihovom treniranju, ali i samim takmičenjima. S obzirom da je ova elektronika mobilna, ubuduće će na svim takmičenjima koji se održavaju u Vojvodini naše plivačice i plivači imati priliku da tačno izmere svoja vremena i postignu norme za velika međunarodna takmičenja, što do sada nije bio slučaj i oni su obično morali da putuju u inostranstva ili da iznajmljuju neophodnu elektronsku opremu – kazala je Tepić.
U ovom ciklusu unapređenja trenažnih procesa i uslova, Pokrajinski sekretarijat obezbedio je još pet miliona dinara kupovinu partera za Gimnastički savez Vojvodine koji će biti jedini sertifikovan u zemlji, a sredstva je dobio i Vaterpolo savez Vojvodine koji će kupiti golove za sve vojvođanske vaterpolo klubove. Značajna sredstva za dodatni program dobio je i Kajak kanu savez Vojvodine za kupovinu pet čamaca četvoroseda za mlađe kategorije, promovišući ovu novu diciplinu.
 
(BILSV, 03.06.2015)



Događaji | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Održan okrugli sto na temu decentralizacije u organizaciji LSV i SPO

NOVI SAD - Složena zajednica kao Srbija ne može biti svedena na jedan uniformni sistem, a njena decentralizacija je osnova njene demokratizacije, istaknuto je danas na okruglom stolu "Decentralizacija: Država-Pokrajina-Lokalna samouprava, policentrični razvoj", koju su u Skupštini grada Novog Sada organizovale LSV i SPO.
Događaji | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

PODGORICA - Vladajuća partija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, održala je danas u Podgorici šesti stranački Kongres, a ujedno se u Crnoj Gori danas obeležava i peta godišnjica nezavisnosti. Od gostiju iz Srbije kongresu su prisustvovali predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predvodio delegaciju LSV, funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić i članica predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.
Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook