Ne dam zemlju vojvođansku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 21. 07. 2017. | Komentara: 0

Ne dam zemlju vojvođansku

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je 28. juna u ime LSV Narodnoj skupštini Republike Srbije podneo Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Zahvaljujući tim izmenama zakona sačuvali bismo svoju zemlju i sprečili njenu prodaju strancima, a istovremeno izbegli ugrožavanje evropskog puta Republike Srbije.

LSV

- Za ovaj zakon tražiću podršku u parlamentu. A vas pozivam da podržite i ovaj zakon i naše napore tako što ćete svojim rođacima, prijateljima i komšijama predočiti koliko je važno da sačuvamo zemlju pod svojim nogama za generacije koje tek dolaze - napisao je Čanak.

 

*U prilogu se nalazi tekst pisma

(BILSV, 21.07.2017)

 

 




Događaji | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Medijska strategija bez odgovora o regionalizaciji i privatizaciji

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da će stvaranje nove medijske strategije u našoj zemlji biti dugotrajan proces, jer ima dosta pitanja na koja još nema pravih odgovora, poput onih o regionalizaciji ili privatizaciji medija.
Događaji | Petak, 14. 12. 2012. | Komentara: 0

Zašto se gasi Razvojna banka Vojvodine?

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine nije učestvovala u današnjem glasanju o Nacrtu zakona o Razvojnom fondu AP Vojvodine koji bi, na osnovu sporazuma koji su nedavno postigle republička i pokrajinska vlada, trebalo da bude u najskorije vreme usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Događaji | Petak, 14. 12. 2012. | Komentara: 0

Da odgovaraju svi inspiratori, nalogodavci i izvršioci zločina

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržala je danas Deklaraciju o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima svih naroda u bivšoj Jugoslaviji, koju je usvojila Skupština AP Vojvodine, a potpredsednik pokrajinskog parlamenta Dušan Jakovljev istakao je tokom rasprave da se LSV zalaže za to da na videlo mora da izađe puna istina o zločinima na teritoriji bivše SFRJ.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook