O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 14. 05. 2014. | Komentara: 0

O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

NOVI SAD – Obrazlažući amandman koji je podneo na Predlog statuta AP Vojvodine, pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je da je Liga želela da i ovoj temi priđe na ozbiljan način, da konsultuje stručnu javnost i da čuje šta će ona reći o tradicionalnim simbolima.

LSV

Zbog toga se, kako je istakao, LSV za mišljenje obratila Muzeju Vojvodine, instituciji koju je Skupština APV formirala, od kojih je, kako je istakao, stiglo veoma relevantno mišljenje.

Marton je pozvao poslanike da glasaju za njegov amandman, uprkos što ga je resorni odbor odbio, jer, kako je rekao, na ovaj način mogu da se spreče neke buduće podele i buduće priče o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine.

Skupština AP Vojvodine je ipak odbila amandman Aleksandra Martona.

(BILSV, 14.05.2014)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook