Obeležen Dan muzeja Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Dan muzeja Vojvodine

NOVI SAD – Povodom 165 godina od osnivanja ove kulturne institucije u Vojvodini, u Muzeju Vojvodine juče je obeležen Dan muzeja, a na svečanosti je pored predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora, direktorke Muzeja Vojvodine dr Agneš Ozer, govorio i potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

Tokom svečanosti učenici su kroz umetnički program prisutnima prikazali muzejske zbirke, a direktorka je saradnicima Muzeja uručila zahvalnice. Slaviša Grujić i ukazao da su pre 165 godina neki umni i pametni ljudi iz ovog grada i Vojvodine rešili da se stvori Muzeum, koji će imati zadatak da čuva starine i znamenitosti i upravo to ovaj muzej i radi.
– On je jedan od stubova kulture ne samo Vojvodine već i Srbije i zato sredstva za njega u budžetu Vojvodine moraju biti obezbeđena. Pored novca, koji jeste važan, važnije su i dobre namere. Kao resorni sekretar u jedno sam siguran, a to je da se on danas nalazi u dobrim rukama, a na nama ostalima je da samo doprinesemo još više i bolje u njegovom opstajanju i za narednih još 165 i još toliko i kao takvog ga ostavimo narednim pokolenjima - rekao je na kraju izlaganja potpredsednik Grujić.
U okviru godišnjice Muzeja potpisan je i Protokol o saradnji Muzeja Vojvodine i Muzeja Slavonije u Osijeku, koji su potpisali direktor Muzeja Slavonije Grgur Marko Ivanković i dr Agneš Ozer. Ovaj protokol podrazumeva obostranu saradnju u razmeni postavki, stručnjaka i ideja, kao i dobru saradnju na zajedničkim projektima prema drugim partnerima. Nakon svečanog dela obeležavanja Dana muzeja otvorena je izložba „Izložbeni plakat Muzeja Vojvodine“ autora Dušana Miljkovića, kustosa-istoričara, i Vojislava Martinova, kustosa-istoričara.

(BILSV, 30. 10. 2012.)



Događaji | Petak, 29. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV pre devet godina zaustavila godišnju registraciju traktora - današnji potez nije ustupak nego dužnost

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je danas da će poslanici LSV podržati izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja koje predviđaju produžavanje važenja registracije traktora i poljoprivrendih mašina.
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Pusta sela slika propadanja Vojvodine, a zakon o njenom finansiranju i dalje svi odbijaju

Autonomna pokrajina je od 2008. godine bez rešenog finansiranja, a jubilarnu desetu od kada je istekao rok iz Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije, po kojem je Zakon o finansiranju nadležnosti APV trebalo da bude usvojen do 31. decembra 2008. godine, podsetila je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga na današnjoj objedinjenoj raspravi u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Događaji | Četvrtak, 21. 03. 2019. | Komentara: 0

Ne tražimo da nam se nešto daje, nego da se manje uzima

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na višegodišnje propadanje AP Vojvodine zbog nepostojanja zakona kojim će biti definisano finansiranje njenih nadležnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook