Obeležen Dan oslobođenja Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 23. 10. 2013. | Komentara: 0

Obeležen Dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD – Povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, 23. oktobra, danas su potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović i delegacija GrO LSV Novi Sad koju su činili predsednik tog odbora Aleksandar Kravić i predsednik Izvršnog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar položili venac na Spomen groblju.

LSV

Venac je položen u slavu i zahvalnost onima koji su se borili protiv fašista i domaćih izdajnika. Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu obeležava se svake godine 23. oktobra 1944. godine, na dan kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad, iz kojeg su se tada povukle poslednje fašističke okupacione trupe.

(BILSV, 23. 10. 2013)



Događaji | Sreda, 18. 12. 2019. | Komentara: 0

Rade li kafilerije u Srbiji i kako rade?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić zatražila je informacije od ministara poljoprivrede i zaštite životne sredine koliko kafilerija koje rade postoji u Srbiji, koliko je privatnih a koliko državnih. Koristeći instituciju pitanja poslanika, ona je upitala i kako se završila arbitraža „Energozelene“ iz Inđije protiv države Srbije i kakva je sudbina ovog postrojenja. 
Događaji | Utorak, 17. 12. 2019. | Komentara: 0

Crnogorska partija potpisala Memorandum o budućnosti Vojvodine

Crnogorska partija je stavila danas potpis na dokument koji oslikava težnju pripadnika crnogorske zajednice u Vojvodini da doprinesu izgradnji modernog, pluralnog i demokratskog društva za dobrobit sadašnjih i budućih generacija građana Vojvodine i cijele Republike Srbije. 
Događaji | Ponedeljak, 09. 12. 2019. | Komentara: 0

Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga dobitnica je godišnje nagrade Udruženja Crnogoraca Krstaš iz mesta Lovćenac u Vojvodini. Njoj je nagrada „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“dodeljena na Svečanoj akademiji tog udruženja, koja je održana u Lovćencu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook