Obezbeđena sportska oprema za 103 škole u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 20. 08. 2015. | Komentara: 0

Obezbeđena sportska oprema za 103 škole u Vojvodini

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je sportske rekvizite za nastavu fizičkog vaspitanja za 103 osnovne škole u Vojvodini, što je trećina od ukupnog broja osnovnih škola u Pokrajini.

LSV

U opremanje je uloženo 30 miliona dinara. Svaki set sadrži više desetina rekvizita, od strunjača – manjih, većih, kosih, do švedskih sanduka i merdevinica, trambolina, lopti za razne loptačke sportove, balansere, poligone, lestvice, prepone i brojnu drugu nastavnu i trenažnu opremu. 
Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić, rekla je da je ovo samo prvi korak ka zadovoljenju svih potreba dece za fizičkom aktivnošću.
– Kada smo pre nekoliko meseci, obrađujući poslednje nam pristigle podatke o stanju osnovnoškolskih sala za fizičko u Vojvodini, uvideli smo da 110 osnovnih škola uopšte nema salu za fizičko vaspitanje koja je osnovno učilo, poput table i krede, što nas je krajnje uznemirilo. Jedna od njih je u međuvremenu dobila salu, 6 ima po manje od pet đaka, tako da smo urgentno počeli da radimo na opremanju preostale 103 osnovne škole - rekla je Tepićeva.
Višebojac Mihail Dudaš, koji je i predsednik Saveza za školski sport Vojvodine i jedan od ključnih promotera Sekretarijata za unapređenje školskog sporta i zdravlja školaraca, siguran je da će rekviziti doprineti da se motoričke i muskulaturne sposobnosti osnovaca dobro razviju. Sportski rekviziti prezentovani su u Sokolskom domu, gde su i demonstrirani primeri njihovog korišćenja.

(BILSV, 20. 08. 2015)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook