Odbor predložio vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Odbor predložio vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine

NOVI SAD - Odbor Skupštine Vojvodine za poljoprivredu predložio je danas Pokrajinskoj vladi da razmotri najnovija dešavanja u vezi za uzurpacijom državnog poljoprivrednog zemljišta i da predloži vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine na tu temu. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški rekao je na sednici da je Vlada Srbije zaključkom od 11. marta, zapravo legalizovala uzurpaciju državnog zemljišta i nagradila uzurpatore, umesto da ih kazni po slovu zakona. Prema njegovim rečima, Vlada je tim zaključkom otvorila mogućnost da se uzurpiraju poljoprivredne površine koje do sada nisu bile uzurpirane.


– Šta će se desiti kada se na jednoj parceli pojave dvojica koji bi da je uzurpiraju? Hoće li jedino merilo biti ko je jači – upitao je Bogaroški. Poručio je vlastima u lokalnim samoupravama da budu svesne da zaključak Vlade Srbije ne može biti iznad slova zakona i Ustava Srbije i da ih neće moći zaštititi u slučaju pokretanja pitanja zakonitosti njihovog postupanja, u vezi sa izdavanjem državnog zemljišta u zakup.

Predsednik Odbora i nezavisni poslanik Ladislav Tomić rekao je da i sam živi od poljoprivrede i optužio Vladu Srbije da je krivac za "katastrofalno" stanje u agraru, a većina članova odbora oštro je kritikovala Vladu Srbije i Ministarstvo poljoprivrede koji su označeni kao glavni krivci za "haos" sa državnim poljoprivrednim zemljištem.

Sednici su prisustvovali i predstavnici poljoprivrednika sa teritorije Sombora. Članovi Odbora iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine na početku sednice podelili su bedževe sa natpisom "I ja sam paor! Digni glavu, Vojvodino, dok je imaš!".


BILSV, 24. 03. 2016)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook