Odbor predložio vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Odbor predložio vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine

NOVI SAD - Odbor Skupštine Vojvodine za poljoprivredu predložio je danas Pokrajinskoj vladi da razmotri najnovija dešavanja u vezi za uzurpacijom državnog poljoprivrednog zemljišta i da predloži vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine na tu temu. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški rekao je na sednici da je Vlada Srbije zaključkom od 11. marta, zapravo legalizovala uzurpaciju državnog zemljišta i nagradila uzurpatore, umesto da ih kazni po slovu zakona. Prema njegovim rečima, Vlada je tim zaključkom otvorila mogućnost da se uzurpiraju poljoprivredne površine koje do sada nisu bile uzurpirane.


– Šta će se desiti kada se na jednoj parceli pojave dvojica koji bi da je uzurpiraju? Hoće li jedino merilo biti ko je jači – upitao je Bogaroški. Poručio je vlastima u lokalnim samoupravama da budu svesne da zaključak Vlade Srbije ne može biti iznad slova zakona i Ustava Srbije i da ih neće moći zaštititi u slučaju pokretanja pitanja zakonitosti njihovog postupanja, u vezi sa izdavanjem državnog zemljišta u zakup.

Predsednik Odbora i nezavisni poslanik Ladislav Tomić rekao je da i sam živi od poljoprivrede i optužio Vladu Srbije da je krivac za "katastrofalno" stanje u agraru, a većina članova odbora oštro je kritikovala Vladu Srbije i Ministarstvo poljoprivrede koji su označeni kao glavni krivci za "haos" sa državnim poljoprivrednim zemljištem.

Sednici su prisustvovali i predstavnici poljoprivrednika sa teritorije Sombora. Članovi Odbora iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine na početku sednice podelili su bedževe sa natpisom "I ja sam paor! Digni glavu, Vojvodino, dok je imaš!".


BILSV, 24. 03. 2016)




Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook