Odlični rezultati Fonda Evropski poslovi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 19. 06. 2014. | Komentara: 0

Odlični rezultati Fonda Evropski poslovi

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropintegracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV mr Maja Sedlarević istakla je danas da je ovaj odbor jednoglasno usvojio izveštaj Fonda „Evropski poslovi“ APV (FEP) za prošlu godinu, nakon čega je to potvrdila i pokrajinska skupština.

LSV

Sedlarevićeva je, komentarišući taj izveštaj, navela da je u 2013. godini saradnja lokalnih samouprava i Fonda unapređena, odnosno da je pojačan kapacitet edukacije i saradnje, jer se svih 45 lokalnih samourpava odazvalo pozivu FEP-a.

- S obzirom na to da APV u svojim aktivnostima najviše učestvuje u projektima prekogranične saradnje, ako pogledamo ukupan broj projekata u oblasti projekata prekogranične saradnje Republike Srbije, Vojvodina u njima učestvuje sa 86% što je više od 120 miliona evra. To nikako nije zanemariv podatak – ukazala je ona.

Istakla je i da je realizovano 93 odsto započetih projekata lokalnih samouprava, institucija, organizacija sa kojima sarađuje FEP, što je, kako je napomenula Maja Sedlarević, garant da i u narednom periodu, kada se budu otvarale različite mogućnosti za konkurisanje za sredstva u fondovima EU  moći će biti ostvaren dobar rezultat.

(BILSV, 19.06.2014)



Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Žene u politici su realnost

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da su žene u politici realnost, koliko god one nekome smetale. Dodala je i da nema kvota žena bi bilo drastično manje u parlamentima širom Srbije. Ona je to rekla  tokom rasprave o izmenama Odluke o izboru poslanika Skupštine AP Vojvodine. 
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV za pet izbornih jedinica u Srbiji

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić istakla je da bi izborni zakoni, čije su izmene trenutno pred poslanicima, trebali da obuhvate i promenu broja izbornih jedinica. Ona je tokom načelne rasprave o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima navela da je Srbija jedna izborna jedinica i da u tome leži problem celog izbornog sistema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook