Odlični rezultati Fonda Evropski poslovi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 19. 06. 2014. | Komentara: 0

Odlični rezultati Fonda Evropski poslovi

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropintegracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV mr Maja Sedlarević istakla je danas da je ovaj odbor jednoglasno usvojio izveštaj Fonda „Evropski poslovi“ APV (FEP) za prošlu godinu, nakon čega je to potvrdila i pokrajinska skupština.

LSV

Sedlarevićeva je, komentarišući taj izveštaj, navela da je u 2013. godini saradnja lokalnih samouprava i Fonda unapređena, odnosno da je pojačan kapacitet edukacije i saradnje, jer se svih 45 lokalnih samourpava odazvalo pozivu FEP-a.

- S obzirom na to da APV u svojim aktivnostima najviše učestvuje u projektima prekogranične saradnje, ako pogledamo ukupan broj projekata u oblasti projekata prekogranične saradnje Republike Srbije, Vojvodina u njima učestvuje sa 86% što je više od 120 miliona evra. To nikako nije zanemariv podatak – ukazala je ona.

Istakla je i da je realizovano 93 odsto započetih projekata lokalnih samouprava, institucija, organizacija sa kojima sarađuje FEP, što je, kako je napomenula Maja Sedlarević, garant da i u narednom periodu, kada se budu otvarale različite mogućnosti za konkurisanje za sredstva u fondovima EU  moći će biti ostvaren dobar rezultat.

(BILSV, 19.06.2014)



Događaji | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Komemorativna sednica u Budimpešti

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prisustvovaće u petak, 20. januara, Komemorativnoj sednici povodom 70. godišnjice Novosadske racije, koja se održava u Budimpešti u Komemoracionom centru "Holokaust".
Događaji | Četvrtak, 19. 01. 2012. | Komentara: 0

Smanjiti marže na sve inpute u poljoprivredi

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine predložiće Ministarstvu poljoprivrede Republike Srbije da se marže na sve inpute u poljoprivredi – počev od veštačkog đubriva, semena i sredstva za zaštitu bilja do pesticida i dizel goriva – ograniče na deset posto – najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica Saveta za poljoprivredu LSV Maja Timotijević.
Događaji | Sreda, 18. 01. 2012. | Komentara: 0

Kasarne vratiti Novom Sadu

NOVI SAD Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je danas da bi kasarne, koje su izgrađene novcem grada, trebalo da budu vraćene Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook