Odlični rezultati Fonda Evropski poslovi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 19. 06. 2014. | Komentara: 0

Odlični rezultati Fonda Evropski poslovi

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropintegracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV mr Maja Sedlarević istakla je danas da je ovaj odbor jednoglasno usvojio izveštaj Fonda „Evropski poslovi“ APV (FEP) za prošlu godinu, nakon čega je to potvrdila i pokrajinska skupština.

LSV

Sedlarevićeva je, komentarišući taj izveštaj, navela da je u 2013. godini saradnja lokalnih samouprava i Fonda unapređena, odnosno da je pojačan kapacitet edukacije i saradnje, jer se svih 45 lokalnih samourpava odazvalo pozivu FEP-a.

- S obzirom na to da APV u svojim aktivnostima najviše učestvuje u projektima prekogranične saradnje, ako pogledamo ukupan broj projekata u oblasti projekata prekogranične saradnje Republike Srbije, Vojvodina u njima učestvuje sa 86% što je više od 120 miliona evra. To nikako nije zanemariv podatak – ukazala je ona.

Istakla je i da je realizovano 93 odsto započetih projekata lokalnih samouprava, institucija, organizacija sa kojima sarađuje FEP, što je, kako je napomenula Maja Sedlarević, garant da i u narednom periodu, kada se budu otvarale različite mogućnosti za konkurisanje za sredstva u fondovima EU  moći će biti ostvaren dobar rezultat.

(BILSV, 19.06.2014)



Događaji | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Jovanović pozdravio najavu povećanja broja policajaca

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića da će se broj policajaca u Novom Sadu povećati i istakao da se nada da će ta odluka biti primenjena u praksi u što kraćem vremenskom roku.
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Otkriven spomenik Mihajlu Pupinu

NOVI SAD - Spomenik velikom srpskom naučniku i pronalazaču Mihajlu Pupinu, otkriven je danas na platou kod raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Modene. Spomenik, rad vajara Save Halugina, otkrili su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i autor spomenika, a tokom svečanosti je održan i kulturni program u režiji đaka OŠ "Mihajlo Pupin" iz Veternika
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Ne sme se zaboraviti

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton saopštio je danas povodom 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije da ovaj datum i ove godine treba da upozori na sve opasnosti koje se nadvijaju nad društvom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook