Održan treći Forum mladih Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 27. 11. 2013. | Komentara: 0

Održan treći Forum mladih Vojvodine

NOVI SAD – Otvarajući treći Forum mladih Vojvodine, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić istakla je da je on svojevrsna skupština mladih koju čine mladi iz organizacija za mlade, mladi koji rade u ustanovama, politički podmladci i svi ostali omladinci koji žele da se uključe u kreiranje omladinske politike na teritoriji AP Vojvodine.

LSV

- Ono što je važno Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, a kada je u pitanju Forum mladih Vojvodine, jeste što je ovo idealno mesto da upravo od mladih dobijemo informacije koje bismo onda kroz institucionalni okvir uneli u Akcioni plan politike za mlade AP Vojvodine, koji će se kreirati iduće godine. Forum mladih Vojvodine nam, takođe, služi da kroz interaktivnu saradnju učinimo što bolji život mladima jer mi tome i služimo, da brinemo o mladima i da budemo njihov servis. Baš zbog toga se i trudimo da obogatimo omladinski sektor, pa tako osim Akcionog plana, ove godine smo imali i konkurs za projekte koji se tiču nasilja i diskriminacije, gde smo se prevashodno osvrnuli na vršnjačko nasilje. Sprovodimo i pilot projekat „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“, a takođe smo imali i konkurs pod nazivom „Aktivni raspust“ – rekla je Marinika Tepić.

Treći po redu Forum mladih Vojvodine održan je juče u Skupštini AP Vojvodine pod nazivom „Par koraka napred“, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Forum mladih Vojvodine predstavlja najširu platformu aktivnog uključivanja mladih iz nevladinog sektora, ustanova, fakulteta, političkih podmladaka u kreiranje omladinske politike u AP Vojvodini.

(BILSV, 27.11.2013)



Događaji | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Novogodišnji koktel za volontere i volonterke LSV

NOVI SAD – U prostorijama Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu danas je održan novogodišnji koktel za volontere i volonterke koji su učestvovali u akcijama LSV.
Događaji | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Finale Kupa se igra u Novom Sadu!

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je danas odluku Fudbalskog saveza Srbije da se finalna utakmica Kupa Srbije u fudbalu odigra u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe".
Događaji | Ponedeljak, 26. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna godina Skupštine grada Novog Sada

NOVI SAD - U Skupštini grada Novog Sada tokom 2011. godinе, računajući i poslednju sednicu koja je zakazana za sredu, 28. decembra, održano je 12 zasedanja gradskog parlamenta i ova godina, gledano po efikasnosti rada Skupštine, predstavlja jednu od najuspešnijih, ocenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare predsednika parlamenta Aleksandra Jovanovića i njegove zamenice Marije Vrebalov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook