Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

PANČEVO - Moramo da formiramo jedan jak građanski blok u kome će postojati isti sistem vrednosti gde su svi ljudi jednaki i ono što se zaradi mora ovde i da ostane, poruka je Lige socijaldemokrata Vojvodine sa predizbornog skupa u Pančevu.

LSV

LSV smatra da će šansu da odlučujemo o svojim sudbinama dati novi Ustav.

- Zakonodavna, izvršna, sudska vlast, pravo na imovinu, izvorne prihode i to garantovano Ustavom. To je ono što tražimo za Vojvodinu. Fizičku, imovinsku i pravnu sigurnost svakoga čoveka, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku i zavičajnu pripadnost. Tačka. To je ono o čemu smo govorili pre 24 godine, pre 23, 20 godina, 15, deset, pet, pre dve godine, govorimo danas i govorićemo i nadalje – istakao je predsednik LSV Nenad Čanak na konvenciji u Pančevu.

(BILSV, 11.03.2014)



Događaji | Četvrtak, 08. 12. 2016. | Komentara: 0

Usmeriti novac kancelarijama ombudsmana i poverenika

Poslanice i poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražili su amandmanom na Predlog budžeta za 2017. godinu da se 60 miliona dinara namenjenih Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima preusmeri na kancelarije ombudsmana i poverenika za informacije od javnog značaja. Takođe, narodna poslanica LSV Marinika Tepić ukazala je večeras, navodeći konkretan primer, koliko je značajno postojanje Zaštitnika građana.
Događaji | Četvrtak, 08. 12. 2016. | Komentara: 0

Za novogodišnju rasvetu ima struje, za salaše nema

Troškovi novogodišnjeg osvetljenja Beograda i Novog Sada koštaće po oko 30 miliona dinara, a Beograd će izdvojiti još oko 120 miliona za ovu namenu, dok na salašu između Sivca i Crvenke nema struje, istakla je narodna poslanica Lige socijaldemokrta Vojvodine u Narodnoj skupštini Olena Papuga. 
Događaji | Utorak, 22. 11. 2016. | Komentara: 0

Podrška zakonu o sprečavanju nasilja u porodici

Vlada Republike Srbije usvojila je dva amandmana od ukupno sedam, koliko su poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije podneli na Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici. A narodna poslanica LSV Marinika Tepić je istakla da je, bez obzira na to što ostalih pet nije usvojeno, neupitna potreba za usvajanje jednog ovakvog zakona i najavila podršku poslanika Lige ovom aktu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook