Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

PANČEVO - Moramo da formiramo jedan jak građanski blok u kome će postojati isti sistem vrednosti gde su svi ljudi jednaki i ono što se zaradi mora ovde i da ostane, poruka je Lige socijaldemokrata Vojvodine sa predizbornog skupa u Pančevu.

LSV

LSV smatra da će šansu da odlučujemo o svojim sudbinama dati novi Ustav.

- Zakonodavna, izvršna, sudska vlast, pravo na imovinu, izvorne prihode i to garantovano Ustavom. To je ono što tražimo za Vojvodinu. Fizičku, imovinsku i pravnu sigurnost svakoga čoveka, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku i zavičajnu pripadnost. Tačka. To je ono o čemu smo govorili pre 24 godine, pre 23, 20 godina, 15, deset, pet, pre dve godine, govorimo danas i govorićemo i nadalje – istakao je predsednik LSV Nenad Čanak na konvenciji u Pančevu.

(BILSV, 11.03.2014)



Događaji | Subota, 10. 09. 2016. | Komentara: 0

Podrška putu Srbije ka EU

BEOGRAD - Predsednica i članovi Odbora za evropske integracije i komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han sastali su se u Narodnoj skupštini. Han je tom prilikom izrazio snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije, kao i opredeljenje Srbije da nastavi ambiciozan reformski program. 
Događaji | Petak, 09. 09. 2016. | Komentara: 0

Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

BEOGRAD - Odbori za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i za evropske integracije republičke skupštine odlučili su danas da upute predlog Skupštini Srbije da usvoji Deklaraciju protiv homofobije, kao i Nacionalnu strategija protiv nasilja, pogotovo protiv nasilja nad LGBT osobama.
Događaji | Petak, 26. 08. 2016. | Komentara: 0

Tepić očekuje otvaranje još četiri poglavlja

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić izrazila je nadu da će, do kraja godine, biti otvorena još četiri pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom. Tepićeva je, tokom susreta članova odbora, u Domu Narodne skupštine, sa poslanicom Bundestaga Iris Eberl, članicom nemačkog Odbora za pitanja EU, takođe, podsetila na značajan korak načinjen otvaranjem pregovaračkih poglavlja 23 i 24.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook