Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

PANČEVO - Moramo da formiramo jedan jak građanski blok u kome će postojati isti sistem vrednosti gde su svi ljudi jednaki i ono što se zaradi mora ovde i da ostane, poruka je Lige socijaldemokrata Vojvodine sa predizbornog skupa u Pančevu.

LSV

LSV smatra da će šansu da odlučujemo o svojim sudbinama dati novi Ustav.

- Zakonodavna, izvršna, sudska vlast, pravo na imovinu, izvorne prihode i to garantovano Ustavom. To je ono što tražimo za Vojvodinu. Fizičku, imovinsku i pravnu sigurnost svakoga čoveka, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku i zavičajnu pripadnost. Tačka. To je ono o čemu smo govorili pre 24 godine, pre 23, 20 godina, 15, deset, pet, pre dve godine, govorimo danas i govorićemo i nadalje – istakao je predsednik LSV Nenad Čanak na konvenciji u Pančevu.

(BILSV, 11.03.2014)



Događaji | Četvrtak, 07. 04. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Sve škole podjednako važne

NOVI SAD - Na otvorenim terenima Sokolskog društva "Vojvodina" organizovana je prezentacija setova sprava i rekvizita koji su namenjeni vojvođanskim osnovnim školama koje nemaju fiskulturnu salu. U društvu direktora ovih škola, resorna sekretarka Marinika Tepić istakla je da je ovo danas velika stvar za sve školarce koji u svojim školama nemaju priliku da se na adekvatan način bave fizičkom aktivnošću, a što je jedna od najvažnijih stvari u njihovom odrastanju.
Događaji | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Od nas se traži nemoguće i to ćemo i uraditi

ŠID – Od nas na listi broj 7 traži se nemoguće, traži se da podignemo narod koji je gažen sve ove decenije, da podignemo glavu i da promenimo stvari. I upravo zato što se od nas traži nemoguće, to ćemo i uraditi, istakao je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i prvi na listi broj 7, "BORIS TADIĆ, ČEDOMIR JOVANOVIĆ - SAVEZ ZA BOLjU SRBIJU – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka" Nenad Čanak. On je na današnjoj konvenciji te koalicije u Šidu rekao da je politika matematika mogućeg, a one koji imaju zamerku na navedenu koaliciju pozvao da predlože bolju ideju, ako je imaju. Priznao je da posle 26 godina rada ne može da ponudi ništa novo osim da ukaže da je jedini način da se nešto pristojno napravi to da se odlučivanje spusti tamo gde su ljudi, a ne da neko drugi odlučuje o tome kako će oni da žive. 
Događaji | Nedelja, 03. 04. 2016. | Komentara: 0

Vojvodine će biti onoliko koliko bude LSV

NOVI SAD - Šta još treba da se desi, pa da bude potpuno jasno da će Vojvodine biti onoliko koliko bude Lige socijaldemokrata Vojvodine, upitao je danas predsednik LSV Nenad Čanak. On je na predizbornoj konvenciji LSV u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu istakao i da je LSV sa svojih 26 godina borbe antifašistička, provojvođanska, patriotska istinita, nepromenjljiva. Kako je rekao, Srbija, za koju su pretili da će biti crna rupa na tepihu Evropske unije, počinje da bude deo sve veće i veće provalije koja se pojavljuje. Ukazao je da se svuda oko nas diže nacionalizam, najmračnije snage prošlosti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook