Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

PANČEVO - Moramo da formiramo jedan jak građanski blok u kome će postojati isti sistem vrednosti gde su svi ljudi jednaki i ono što se zaradi mora ovde i da ostane, poruka je Lige socijaldemokrata Vojvodine sa predizbornog skupa u Pančevu.

LSV

LSV smatra da će šansu da odlučujemo o svojim sudbinama dati novi Ustav.

- Zakonodavna, izvršna, sudska vlast, pravo na imovinu, izvorne prihode i to garantovano Ustavom. To je ono što tražimo za Vojvodinu. Fizičku, imovinsku i pravnu sigurnost svakoga čoveka, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku i zavičajnu pripadnost. Tačka. To je ono o čemu smo govorili pre 24 godine, pre 23, 20 godina, 15, deset, pet, pre dve godine, govorimo danas i govorićemo i nadalje – istakao je predsednik LSV Nenad Čanak na konvenciji u Pančevu.

(BILSV, 11.03.2014)



Događaji | Subota, 26. 03. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Centralizacija guši život van Beograda

MOKRIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govorio je danas na tribini u Mokrinu o teškoj ekonomskoj situaciji u Vojvodini, a tom prilikom se osvrnuo i na decentralizaciju, za šta će se, kako je rekao, ligaši posebno zalagati. Čanak je istakao da je nedopustivo da jedan kiosk u Beogradu košta više nego čitava ulica u selu u Vojvodini, prenela RTV.
Događaji | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Odbor predložio vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine

NOVI SAD - Odbor Skupštine Vojvodine za poljoprivredu predložio je danas Pokrajinskoj vladi da razmotri najnovija dešavanja u vezi za uzurpacijom državnog poljoprivrednog zemljišta i da predloži vanrednu sednicu Skupštine Vojvodine na tu temu. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški rekao je na sednici da je Vlada Srbije zaključkom od 11. marta, zapravo legalizovala uzurpaciju državnog zemljišta i nagradila uzurpatore, umesto da ih kazni po slovu zakona. Prema njegovim rečima, Vlada je tim zaključkom otvorila mogućnost da se uzurpiraju poljoprivredne površine koje do sada nisu bile uzurpirane.
Događaji | Četvrtak, 24. 03. 2016. | Komentara: 0

Za međunarodne sportske manifestacije 10 miliona dinara

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić uručila je danas ugovore za 30 međunarodnih sportskih priredbi od interesa za AP Vojvodinu, u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara. Tom prilikom, istakla je da je, iako je ove godine manji budžet za sve konkurse u oblasti sporta, nepravedno da u olimpijskoj godini izostane podrška ove vrste.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook