Podrška pokrajine Egzit festivalu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 23. 01. 2014. | Komentara: 0

Podrška pokrajine Egzit festivalu

NOVI SAD - Vlada Vojvodine podržavala je Egzit od njegovog osnivanja i težiće da nastavi tu podršku, jer je ta festival jedan od simbola Vojvodine i Srbije, izjavio je danas potpredsednik pokrajinske vlade Slaviša Grujić u razgovoru s direktorom Egzit tima Dušanom Kovačevićem.

LSV

Festival je, od osnivanja pre 14 godina, imao podršku pokrajinske vlade i Sekretarijata za kulturu i javno informisanje, čemu ćemo i nadalje težiti, jer je on jedan od simbola preopoznatljivosti Vojvodine i Srbije ne samo u regionu, već i mnogo šire, rekao je Grujić i čestitao Egzitu na nedavno osvojenom prvom mestu u kategoriji najvećih evropskih festivala. Kako je navedeno u saopštenju, Grujić i Kovačević razgovarali su o organizaciji ovogodišnjeg Egzit festivala, koji će biti održan od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi i od 15. do 17. jula kao "Si dens festival" na plaži Jaz u Budvi.Sagovornici su se saglasili da je Egzit festival jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji i da je vreme da se njegov program proširi i na uključivanje nekih drugih festivala, koji bi na prostoru Petrovaradinske tvrđave predstavili deo svog repertoara, navedeno je u saopštenju.

(BILSV, 23. 01. 2014)



Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.
Događaji | Ponedeljak, 22. 07. 2019. | Komentara: 0

Važna nam je stalna podrška perspektivi članstva Srbije u EU

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je da je zadovoljan što se među prioritetima predstojećeg predsedavanja Finske Savetom Evropske unije nalazi i nastavak politike pregovaranja o članstvu sa nama, kandidatima za članstvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook